2006-07 sezonundan beri Shakhtar’da forma giyen Sambacı, Lucescu’nun en güvendiği öğrencilerinden. 27 yaşındaki yıldız, bu sezon Ukrayna Ligi’nde 14 gol attı

Mircea Lucescu, bir taraftan Galatasaray’a dönüş hazırlıkları yaparken, diğer taraftan da transferler üzerine çalışıyor. Rumen teknik adamın, yanında sarı-kırmızılı takıma en çok getirmek istediği futbolcu ise Luiz Adriano. Brezilyalı forvet, 2006-2007 sezonundan beri Shakthar Donetsk’in formasını giyiyor.

Ukrayna’dan ayrılacak


Lucescu’nun en gözde öğrencilerinden olan Sambacı, istikrarlı bir golcü kimliği taşıyor. Bu sezon da ligde çıktığı 22 maçta 14 kez fileleri havalandırdı. Çok uzun süredir Shakthar formasını taşıyan Brezilyalı, tıpkı Lucescu gibi iç karışıklık yaşayan Ukrayna’dan ayrılmak istiyor.

Drogba’yı aratmaz

Böyle bir durumda da ilk tercihini, kariyerinde önemli bir rol oynayan Lucescu’nun gideceği takımdan yana kullanacağı belirtiliyor.Sarı-kırmızılılar bu transferi bitirirse, Drogba’nın boşluğunu da doldurmuş olacak. Fildişili yıldıza göre çok daha genç olan Adriano, aynı zamanda Şampiyonlar Ligi tecrübesine de sahip.

AMK