“Batista-Amaral karışımı bir futbolcu. Top kapmada uzman. Yaşı 22 ve gelişime açık. Melo’yu aratmaz. Ukrayna Ligi’nde yabancı sınırı olmasa Wellington’u biz transfer edecektik.”

Ön libero sorununu Wellington ile çözen Galatasaray’da heyecanlı bekleyiş söz konusu. Teknik heyetin Felipe Melo’ya tercih ettikleri Brezilyalı yıldızdan şüphesi yok ama taraftarların sarı-kırmızılıların yeni transferi hakkında pek fikri yok.

AMK, Wellington’u belki de en iyi bilen isim olan Mircea Lucescu’ya ulaştı ve Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü, bonservisinin %30’una sahip oldukları Wellington’u A’dan Z’ye anlattı. İşte Galatasaray’ın Neyine eski hocası Lucescu’nun Galatasaray’ın yeni transferi hakkında AMK’ya söyledikleri:

BİREBİRDE GEÇMEK İMKANSIZ

“Galatasaray doğru bir iş yaptı. Wellington’u defalarca seyrettim. Top kapmada tam bir uzman. Birebirde onu geçmek neredeyse imkansız. Kolay kolay çalım yemez, sezgisi yüksektir ve rakibin pas kanallarını kapatır.”

BATISTA – AMARAL KARIŞIMI

“Onu size şöyle tanımlayabilirim; Batista-Amaral karışımı bir oyuncu Wellington. Melo’yu kesinlikle aratmaz.”
“Bitmek tükenmek bilmeyen bir enerjisi var. Oyun zekası yüksek. Her şeyden önemlisi yaşı daha 22 ve gelişime çok açık. Tek dezavantajı, mevkisine göre boyunun kısa olması.”

SINIR OLMASA LUCESCU ALACAKTI…

“Bu transfer döneminin başında Gremio’dan Fernando’yu transfer ettik. Ukrayna Ligi’nde yabancı sınırı olması Wellington’u da alacaktık. Zaten bonservisinin yüzde 30’u bizde.”

OPSİYONU BİTİYOR KAP’A AÇIKLANIYOR

Düne kadar Shakhtar Donetsk, yüzde 30 bonservisine sahip olduğu Wellington’u satın alma opsiyonuna sahipti. Ama yaz başında 11 milyon euroya Fernando’yu kadrosuna katan Ukrayna ekibi bunu tercih etmedi ve Wellington’un Galatasaraylı olması için hiçbir engel kalmadı. Sarı-kırmızılılar, oyuncu ve kulübü Sao Paulo ile günler öncesinden anlaşmasına rağmen Shakhtar ile mevcut opsiyonu yüzünden suskun kalıyordu. Cimbom bugün Wellington’u KAP’a açıklayacak ve çarşamba günü Brezilyalı’ya kavuşacak.

SAMBACININ ‘EN’LERİ

Brezilya basını, Galatasaray’a transferini manşetlerine taşıdığı Welllington ile ilgili bilgiler veriyor. İşte sambacının ‘en’leri:
EN sevdiği müzik türü ‘gospel’. Türkiye’deki karşılığı ilahi.
EN sevdiği yemek, pilav, bezelye ve tavuk.
EN beğendiği aktör
Will Smith.
EN sevdiği futbolcu Kaka.

YILDIZLARIN KABUSU

Sao Paulo formasını 6 yıl başarıyla giyen Wellington, bu sürede Brezilya’daki yıldızların kabusu oldu. Ronaldinho ve Neymar gibi isimleri adam adama savunan 22 yaşındaki ön libero, Sao Paulo taraftarının en sevdiği oyuncuların başında geliyor.

GELİŞİ 2 GÜN GECİKTİ

Bugün İstanbul’da olması beklenen Wellington’un gelişi 2 gün ertelendi. Çünkü Brezilyalı ön libero İngiltere vizesine sahip değil. Sambacı iki günde ülkesinde bu sorunu çözmeye çalışacak ve çarşamba İstanbul’un yolunu tutacak. Sağlık kontrolünden geçtikten sonra da Galatasaray’ın İngiltere kampına katılacak. 4 gün önce resmi maça çıkan Wellington, fiziksel açıdan oynamaya hazır.

RAKİBİ DOUGLAS’I HASTANELİK ETTİ

Cimbom’un yeni transferi Wellington, Sao Paulo’nun Corinthians ile oynadığı ve 2-1 kaybettiği maçta rakibi Douglas’ı kötü sakatladı. Wellington ikili mücadelede Douglas’ın bacağını yaraladı. Douglas’ın sahalardan en az 1 ay uzak kalacağı açıklandı.

MELO’NUN YARISINA WELLINGTON

Kiralık geldiği Galatasaray’da 2.9 milyon euro garanti para ve maç başına 25 bin euroya oynayan Felipe Melo’ya kıyasla Wellington sudan ucuz! Melo’dan tam 9 yaş genç olan Wellington, 1.6 milyon euro garanti para alacak ve maç başına 10 bin euro kazanacak. Sao Paulo’ya 2 milyon euro kiralama bedeli ödeyecek Galatasaray, Wellington’dan memnun kalırsa 8 milyon euroya sambacının bonservisini alacak.

AMK