Galatasaray'a bir şampiyonluk kazandıran ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynatan Lucescu, Florya'da hazırlık maçının ardından yemekte bir araya geldiği Roberto Mancini'ye sarı-kırmızılı kulüpte başarılı olmanın formülü verdi.

Lucescu, İtalyan teknik adama "Galatasaray Türkiye'nin en büyük ve en başarılı kulübüdür. Avrupa'da çalıştığın gibi profesyonel davranma, futbolcularla sıcak ilişki kur, onlara samimi yaklaş, yeri gelince sarıl, yeri gelince sertliğini göster ama soğuk kalma" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nin çok özel bir yer olduğunu ifade eden Lucescu, Mancini'ye nasihatlarına şöyle devam etti: "Florya'da her zaman aile ortamı vardır. Herkes birbirine yardım eder, birbirini sever. Yabancılara her zaman sıcaklardır. Buranın bir parçası olmak istiyorsan sen de bunları başarmalısın."

"İLK KEZ ŞAMPİYON DEVRALDIM"

Kopenhag ve Fenerbahçe derbisinde aldığı mağlubiyetlerin ardından gelen milli maç arasında nefes alma fırsatı bulan Mancini'nin de Lucescu'ya "Çalıştığım her takıma onda olmayanı katmaya çalıştım. İnter de Manchester City de uzun yıllardır şampiyon olamıyordu. İlk kez şampiyon bir kadroyu devraldım. Bu değişime ayak uydurmaya çalışıyorum" diye konuştu.


Sabah