Yeni sezonda Galatasaray’ın başına geçmesi en güçlü aday olarak görülen Mircea Lucescu’nun ilk transferinin Alex Telles olduğu ortaya çıktı.

Sarı-kırmızılı camiada Mancini’yle yolların ayrılması ve Lucescu isminin en iddialı aday olarak ortada durması tartışılırken, Shaktar Donetsk’le büyük başarılara imza atan Rumen teknik adamın, Telles transferinde etkili olduğu öğrenildi.

Galatasaray’ın uzun uğraşlar sonrası devre arasında Gremio’dan 6 milyon euro bonservis ödeyerek aldığı 21 yaşındaki sambacının ismini sarı-kırmızılı yönetime Rumen teknik adamın verdiği bildirildi. Telles ile Lucescu’nun ortak noktaları ise Frank Henuda. Çünkü Henuda dünya futbolunda söz sahibi bir isim ve birçok yıldızın menajerliğini yapıyor. Henuda aynı zamanda Lucescu’nun çok yakın dostu. Her yıl çok önemli yıldız adaylarını Brezilya’da bulup Shaktar Donetsk formasıyla parlatan Rumen hocanın bu pazara hakim olmasında başrolü oynuyor.

Hiç de yabancı değil

Lucescu’nun, Telles ismini aylar önce yönetime verdiği belirtildi. Bu yüzden tecrübeli hocanın tavsiyesi üzerine Telles’in transfer edilmesi Galatasaray ile Rumen hoca arasındaki flörtün geçmişe dayanabileceği yönünde yorumlandı.

Telles’in de menajeri olan Henuda Galatasaray’a hiç yabancı değil. Brezilyalı menajer geçmişte Taffarel, Marcio, Capone ve Felipe’yi getiren isim olarak dikkat çekmişti. Telles’in transferi döneminde medyaya mesajlar vererek oyuncuyu ön plana çıkarmıştı.

Milliyet