Galatasaray’da kemer sıkma politikasında birçok tecrübeli isim, nüfus kağıdına bakılarak gönderildi. Sarı-kırmızılı yönetimin aldığı karar nedeniyle, Cim-Bom’da 65 yaş üzerindeki personel, tecrübe, başarı ve diğer özelliklerine bakılmadan, hangi branşta olursa olsun çıkışları verildi.


Özellikle Fatih Terim ile birlikte UEFA Kupası’nı kaldıran, sarı-kırmızılılarda futbolun temel direkleri arasında yer alan, hatta Prandelli’nin yerine aday olarak gösterilen Bülent Ünder’in de 65 yaşında olması nedeniyle gönderildiği belirtildi.

Kapsam dışında

Yüzme şubesinin temel direği Yılmaz Özüak ile voleybol şubesinden Ali Himmetoğlu da çıkarılan diğer emektarlar arasında yer aldı.

Bu uygulamaya bakıldığında, Mircea Lucescu’ya da kapılar kapandı. Shakhtar Donetsk’in başında birçok başarıya imza atan, şu anki yönetimin gönlündeki isimlerin başında gelen Rumen hoca, 69 yaşında bulunuyor. Eğer yönetim, yaş kuralını herkese uygularsa, Lucescu, Galatasaray’da çalışamayacak.

65 yaş kontenjanından dolayı Cim-Bom için kapısı kapanacak diğer hoca da Mustafa Denizli oldu. 1949 doğumlu Denizli, sarı-kırmızılılarla birlikte birçok zaferlere imzasını atmış, Galatasaray’ın Avrupa’da sesini duyurmasını sağlamıştı. Ancak alınan karar çerçevesinde o da görev yapamayacak.