Arıboğan, "AB üyesi futbolcularıyla sınırlamaya takılmadan sözleşme imzanlanması" gerektiğini söyledi.


İşte Arıboğan'ın konu hakkındaki açıklamaları

"Yabancı oyuncu ile ligin kalitesini ve kulübün uluslararası rekabetini artırıyorsunuz. Ayrıca ulusal takıma da katkı yapıyorsunuz; çünkü yerli oyuncular da yabancı oyuncuların olduğu ligde üst düzey hale geliyor.Türkiye'de isterseniz tamamen yasaklansın ve yerli oyuncular oynansın. Bence Türk futbolu şu aşamadadır; yerel mi olacağız, global mi. Avrupa'nın önemli bir ülkesi mi, sıradan bir 3. dünya ülkesi mi? Yabancı sayısı azalmış, rekabetin düştüğü sıradan yerel bir lig haline mi gelelim?".

"Avrupa ekonomik krizden etkilenirken biz iyi bir noktaya geldik. AB'ye üye değiliz ve dezavantajlıyız. AB ülkelerinde, AB üyesi oyuncuları vatandaş gibi oynuyor. En azından bunu yapabiliriz. Basketbolda futbolda bunun örnekleri var.

Arzbet 0px; margin-right: 0px; margin-bottom: 15px; margin-left: 0px; padding-top: 0px; padding-right: 0px; padding-bottom: 0px; padding-left: 0px; color: rgb(76, 85, 99); line-height: 20px; text-align: justify; ">AB'ye aday olduğumuz ve bir gün gireceğimiz için, sporcuların sporculuk yaşamları da sınırlı olduğu için, sporcular mahkeme kararıyla AB ülkelerinde AB vatandaşı gibi oynayabiliyor. TFF'nin hemen yapacağı, AB ülkesi gibi olmamızdır. Ara ve temel çözüm budur".

"Transfer konuları hassas, halka açık bir şirketiz söylediklerimizin haber değeri var. böyle bir sorumluluğumuz da var, yeni sezonda da güçlü bir Galatasaray sözü veriyorum ama alınacak isimlerle ilgili bir şey söyleyemiyorum"

"Felipe Melo'nun kalması için arzu ediyoruz, geçen sene kadar uzamaması için arzu ediyoruz. Melo'yu istiyoruz".

"Wesley Sneijder için bir teklif yok. Biz de basından okuyoruz. Mourinho'nun eski teknik direktörü ve iyi ilişkisi olması haber değerini artırıyor bunun ama bize bir teklif gelmedi".

Eurosport