G.SARAY Teknik Direktörü Roberto Mancini, takımın iyi durumda olmadığına yönelik eleştirileri yanıtlarken oyuncularının profesyonel gibi hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

Four Four Two Dergisi’nin sorularını yanıtlayan İtalyan teknik adam, yabancı oyuncu sınırının 5+3 olması halinde Türk takımlarının Avrupa’da kupa kazanmalarının imkansız olduğunu da sözlerine ekleyerek şunları söyledi: “Oyun formatımızı değiştirme konusunda çok çalıştık ve bence şimdiye kadar iyi iş çıkardık. Elbette hâlâ almamız gereken çok yol var.

ELBETTE her şeyi kontrol eden biri olmak istemiyorum. Benim görevim takımı yönetmek. Ama her teknik direktör gibi ben de kendi takımımı kurmak isterdim. Futbolcular, futbol oynayabildikleri için çok şanslılar. Üstelik bunun için para kazanıyorlar! Tüm futbolcuların özel hayatlarına dikkat etmeleri gerekir. Ciddi olmalılar ve antrenmanda çok çalışmalılar. Ben polis değilim. Geceleri onları kontrol etmek için peşlerine düşmüyorum. Onları özgür bırakıyorum. Ama eğer ciddi olmazlarsa ve özel hayatlarına dikkat etmezlerse iyi oynamayacaklarını anlamalılar. Çünkü sahada her şey ortaya dökülür.

‘KİMSE İZLEMİYOR’
AVRUPA’DA  kimse Türkiye’deki futbolcuları ve hocaları tanımıyor. Çünkü kimse bu ligi izlemiyor! Bu yüzden bence 5+3 tam bir felaket olur. Türk takımlarının Avrupa’da kupa kazanma şansı kalmaz.”