Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, müsabakanın hakemi Cüneyt Çakır'a yönelik, "Türkiye'deki en iyi hakem bu hakemse, çok büyük bir problem vardır diye düşünüyorum" dedi.

Teknik direktör olarak, alınan kötü sonucun sorumluluğunu üstlendiğini ifade eden Mancini, şunları kaydetti:

"Rotasyonlar, oyuncu değişiklikleri, o oynadı bu oynamadı... Burada bir suçluluk ve sorumluluk varsa kendi üzerime alıyorum. Normalde hakemler hakkında konuşmayı sevmem, bugün de konuşmak istemezdim ama bugün maça bizim açımızdan olumsuz anlamda damga vuran bir hakem vardı. Sneijder'e vurulan dirseğin karşılığı kırmızı kart olmalıydı. Hakem, ne yazık ki takdir hakkını hep diğer taraftan yana kullandı ama burada bir başarısızlık varsa bir hoca olarak bütün sorumluluğu alıyorum. Çünkü çıkacak 11, kim oynayacak veya oynamayacak, hepsinin kararını ben veriyorum. Eğer bir sorumlu varsa tek sorumlu benim."

Maçla ilgili söylenecek çok fazla şey olmadığını anlatan Roberto Mancini, Cüneyt Çakır'ı eleştirmeye devam ederek, "İlk gol öncesinde Semih'e yapılan yüzde 100 bir faul vardı. Verilmeyen faulün ardından penaltı ve kırmızı kart geldi. Maçı onun değiştirdiğini düşünüyorum. Hakemin kötü bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum. Hakem takdir hakkını diğer taraftan yana kullandı ve maçı orada koparttı. Ondan sonra uzun süre Kasımpaşa gibi önemli bir takıma karşı 10 kişi oynadık. İster istemez alan bıraktık ve toparlamamız zor oldu" ifadelerini kullandı.

Kasımpaşa’lı Kerem Şeras’ın ikili mücadelede Sneijder’e dirsekle müdahalesine hakem sarı göstermişti.. Maçın devre arasında stat koridorlarında Galatasaray’ın teknik direktörü Mancini, 4. hakeme pozisyonu anlatırken ” Kerem dirserk attı fakat hakem kırmızı kart göstermedi” diyerek Cüneyt Çakır’a tepkisini dile getirdi.

Taraftarlar Mancini'yi istifaya çağırdı

Karşılaşmanın sonuna doğru sarı-kırmızılı taraftarlar, teknik direktör Roberto Mancini'yi istifaya davet etti. Maçı izleyen kadın ve çocuk taraftarlar, "Mancini istifa" şeklinde tezahürat yaptı.

Bu arada, maç başladıktan sonra stattaki doluluk oranı artarken, tribünlerdeki taraftar sayısı yaklaşık 30 bine ulaştı.

SELÇUK İNAN İSYAN ETTİ