Futbolcuların koşu mesafesi artarken, gelen detaylı raporlar İtalyan hocayı zorlu maçlar öncesi umutlandırdı.

Galatasaray, Antalya Belek’te ikinci yarı hazırlıklarını sürdürürken Türk Hava Yolları Kupası’nda oynanan Ajax ve Celtic maçlarından gelen raporlar Teknik Direktör Roberto Mancini ve kurmaylarını bir hayli memnun etti. Çünkü her iki maçta da sarı-kırmızılı takımın rakiplerinden fazla koştuğu belirlendi.

Mancini ve ekibi bu durumu, “Oynadığımız takımlar sıradan ekipler değildi. Hem Ajax hem Celtic, Şampiyonlar Ligi’nde mücadele eden ekipler. Bu yüzden fiziksel olarak bu takımlardan iyi olmamız gelecek için umut verici” sözleriyle yorumladı.

Mancini göreve gelir gelmez ilk olarak kondisyon sorununu ele almış ve yardımcısı İvan Carminati ile beraber bu yönde çalışmalar yapılmıştı. Ancak Belek kampında geride kalan 1 haftalık süreçteki çalışma programı kafa karıştırmıştı. Çünkü ikinci yarıda üç kulvarda mücadele edecek sarı-kırmızılılar sadece taktik çalışmaları gerçekleştiriyordu.
Ajax ve Celtic maçlarında fiziksel olarak ortaya çıkan tablo futbolcuların da yeni sistemi benimsediğini gösterdi. Sadece kondisyona dayalı antrenmanlarda sarı-kırmızılı oyuncuların veriminin düştüğünü öngören teknik ekibin, taktik programla beraber bu problemi ortadan kaldırmayı amaçladığı ve kısa sürede de bunun meyvesini aldıkları vurgulandı.

Milliyet