“Güzel bir maç olmasını diliyorum” diyerek sözlerine başlayan Roberto Mancini, "Juventus gibi büyük bir takımla karşılaşmak bizim için önemli. Bir süredir gol yemeden ilerliyorlar. Bunun da bilincindeyiz. Amacımız gol yemeden taraftarımızın da desteği ile güzel bir zafer kazanmak" diye konuştu.

Bir soru üzerine Pirlo'nun oynamayacak olmasının kendileri için önemli olduğunu belirten İtalyan teknik adam, ”O çok önemli bir oyuncu. Onsuz teknik direktörleri zorlanacaktır. Ancak Juventus kadrosunda onun yerini dolduracak isimler fazlasıyla var. Karşımıza nasıl bir takım çıkacak, bekliyoruz." dedi.

Taraftarın güveninden dolayı mutlu olduğunu ifade eden Mancini, “Hedefimiz tabii ki kazanmak. Asıl taktiğimiz Juventus'a karşı pozisyon vermemek olmalı. Bu yönde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Sneijder’ın hazır durumda olduğunu ve kendisini iyi hissettiğini ifade eden Mancini, Hollandalı oyuncunun oynayıp oynamayacağının yarın sabah belli olacağını söyledi.

Futbolda her an her şeyin değişebileceğini belirten Mancini, “Çok özel bir oyundan bahsediyoruz. Rakip önemli değil. 90 dakika boyunca her şeyin değişeceği bir oyun bu” diye konuştu.

Gelecek planları ile ilgili gelen bir soru üzerine Mancini, üç aydır İstanbul’da olduğunu ifade ederek, “Her şey iyi gidiyor şuanda. Burada çok mutluyum o yüzden buradaki geleceğimle ilgili şuanda konuşacak bir şey bulamıyorum" diye konuştu.

Roberto Mancini, bir başka soru üzerine UEFA Avrupa Ligi’ne kaldıkları takdirde o kulvarda mücadeye devam edeceklerini belirterek, "Başkanımız çok akıllı bir adam ve söyledikleri çok akıllıca. Futbol bir mücadele oyunu. Elbette devam etmemiz gereken yer Şampiyonlar Ligi. Şampiyonlar Ligi değil de UEFA Avrupa Ligi olursa onun da gerekliliklerini yaparız” diye konuştu.

Roberto Mancini son olarak İtalya’nın en iyi takımı ile Türkiye’nin en iyi takımının karşı karşıya geleceğini belirterek bir üst tura çıkmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Basın toplantısına katılan Fernando Muslera ise maçla ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Yarın çok zorlu bir maç olacağının farkındayız. Amacımız maçı kazanarak turu geçmek. Hazırlıklarımızı buna göre yapıyoruz” diye konuştu.

Sakatlık durumu ile ilgili olarak Muslera, “Artık kendimi iyi hissediyorum. Son lig maçından sonra güvenim yerine geldi. Tüm performansımla sahaya dönmek için çok büyük bir istek duyuyorum” diye konuştu.

Bir basın mensubunun son lig maçında üçlü savunma ile oynamaları konusunda sorduğu soruyu başarılı kaleci, “Ben kaleci olarak üçlü savunmayı çok seviyorum. Oynamayı sevdiğim bir düzen. Nihayetinde kararı hocamız Mancini verecek” şeklinde cevapladı.