Galatasaray'da gösterdiği performans ile taraftarları memnun etmeyen Roberto Mancini için yönetim kararını büyük oranda verdi. Sarı-kırmızılı yönetimin kendi arasında yaptığı toplantılarda, bir süredir koltuğu sallantıda olan İtalyan hoca ile yola devam etme görüşünün ağır bastığı belirtildi.

Sezonun 5. haftası sonrasında Fatih Terim'in görevine son vererek oldukça radikal bir karar alan Galatasaray'da Aysal yönetiminin, kısa sürede bir hoca daha değiştirmeye sıcak bakmadığı ifade edildi. Devre arasında yaptığı transferlerle gençleştirme operasyonuna start veren Mancini'nin, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılmayı başarması durumunda görevine devam edeceği kaydedildi.

AYSAL'DAN BİR ŞANS DAHA!

Her açıklamasında takımı kendisinin kurmadığını vurgulayan Roberto Mancini'ye yönetimin de hak verdiği ve gelecek sezona da 49 yaşındaki antrenör ile başlayarak bir şans vermeyi planladıkları kulislerde konuşulan konular arasında yer aldı. Ünal Aysal ve yönetimi ilk 4-5 haftada takımın alacağı sonuçları değerlendirerek, Mancini ile devam etme kararını gözden geçirecek.

Galatasaray ile ilk sezonunda inişli çıkışlı bir grafik gösteren Roberto Mancini'nin 2016 yazına kadar sözleşmesi bulunuyor. Yıllık 4,5 milyon euro gibi bir rakam kazanan İtalyan hocanın gönderilmesi durumunda sarı-kırmızılı kulüp yaklaşık 9 milyon euroluk bir tazminat ödemek zorunda kalacak.

Öte yandan yönetim içinde Mircea Lucescu'nun göreve getirilmesini isteyen isimlerin de olduğu ve Romen teknik adamın da, sezon sonunda yapılacak toplantıda tekrar gündeme geleceği vurgulandı. Sarı-kırmızılılar sezonun değerlendirileceği toplantıda sürpriz bir şekilde Lucescu'yu takımın başına getirme kararını da alabileceği ifade edildi.


Sporx