Galatasaray'da Roberto Mancini, göreve geldiğiniden bu yana ligde diğer takımlardan daha çok puan topladı.

Roberto Mancini, Süper Lig’de ilk maçına 7.haftada Akhisar Belediyespor karşısında çıkmıştı. Mancini’nin göreve başladığı 7.haftada 20.hafta sonuna kadar geçen sürede puan durumu yapılırsa İtalyan teknik adam yönetimindeki Galatasaray ligin lideri oluyor. Galatasaray 14 haftada 30 puan toplarken ezeli rakibi Fenerbahçe 29 puan toplayabildi.

Süper Lig’in ilk 5 haftasında Galatasaray’da Fatih Terim görev yapmış ardından yaşanan olaylardan sonra tecrübeli teknik adam ayrılmıştı. Süper Lig’in 6.haftasında Claudio Taffarel takımın başında maça çıkmış ardından Roberto Mancini göreve gelmişti.

TERİM'İ YAKALADI

Mancini önderliğinde Galatasaray, Eskişehirspor’u yenmesinin ardından iç sahadaki galibiyet serisini 8’e yükseltti ve Eric Gerets’e bir adım daha yaklaştı. Sarı-kırmızılı takım Eric Gerets döneminde 2006/2007 sezonunda da iç sahada rakiplerine şans vermezken, üst üste oynadığı 9 resmi iç saha maçını da kazanmayı başarmıştı. Galatasaray, ligdeki Eskişehirspor maçının ardından kupadaki MP Antalyaspor maçlarını da kazanırsa Gerets’i de yakalamış olacak.

Galatasaray’ın son 22 yıldaki en iyi iç saha kazanma serileri:




Webaslan