Galatasaray'la 5 yıllık sözleşme imzalayan Burak Yılmaz, artık kendisini daha fazla sarı-kırmızılı kulübe ait hissettiğini söyledi. NTV Spor'a konuşan Burak, Galatasaray forması ile Avrupa'da bir kupa kaldırmak istediğinin altını çizdi.

"KENDİMİ GALATASARAY'A AİT HİSSEDİYORUM"

Sarı-kırmızılı kulüple olan sözleşmesini 2019'a kadar uzatmasının ardından ilk kez konuşan Burak Yılmaz, yeni sözleşmeye dair yaşadığı mutluluğu dile getirdi. Geldiği ilk sezonda yaşadığı şampiyonluk sonrası verdiği röportajı hatırlatan Burak, kendisini sarı-kırmızılı camiaya ait hissettiğini söyledi. Galatasaray'a ve kendisine birçok transfer teklifi geldiğini belirten golcü oyuncu, sarı-kırmızılı yöneticilerin içtenlikle kendisiyle sözleşme uzatmak istediğini ve bu teklifi seve seve kabul ettiğini dile getirdi.

"BENİ TÜRK FUTBOLUNA KAZANDIRAN..."

Sözleşme sonrası kendini daha güvende hissettiğini belirten Burak performansıyla ilgili olarak, "Son 5 sezona baktığımda kendimi çok istikrarlı olarak görüyorum. Her sene daha çok çalışarak, daha iyi bir burak izlettiğimi düşünüyorum. Bu sezon az gol atmamın nedeni, farklı bir pozisyonda oynamamdan kaynaklanıyor. Beni Türk futboluna tekrar kazandıran önce Şenol Güneş, sonra Trabzonspor'dur" dedi.

GÖZÜ AVRUPA'DA KUPADA

Geleceğe dair hedeflerini dile getiren yıldız oyuncu, "Gösterdiğim performansla Hakan Şükür'ün yolundan gitmek istiyorum. Kazanabildiğim kadar kupa kazanmak istiyorum" dedi. Galatasaray geçmiş dönemlerde Türk futbolunun en büyük kupasını getirmiş durumda ve ben de bu forma altında Avrupa'da zafere ulaşmak istiyorum. Kolay değil ama Şampiyonlar Ligi kupasını kazanmak istiyoruz. Avrupa’daki büyük kulüplerle yarışmak istiyorsak kendimizi geliştirmeye devam etmeliyiz" şeklinde görüşlerini aktardı.

"MANCINI'NİN SİSTEMİNE ALIŞMAK ZOR OLDU" 

Sezon başında yaşanan teknik direktör değişikliğini ve uyum sorununu anlatan Burak Yılmaz, Roberto Mancini'nin düzenine ilk zamanlar alışmakta zorlandıklarını söyledi ve ekledi, "Fatih Terim ve Roberto Mancini'nin sistemleri çok farklıydı. Tamamen atak futboldan biraz daha temkinli oyuna alışmak zor oldu. Mancini'nin de Türkiye'yi zamanla tanımasının ardından uyum sorunun ortadan kalktığını düşünüyorum."

DÜNYA KUPASI'NDAKİ FAVORİLERİ

Sözlerini Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'ndaki favorilerini açıklayarak noktalayan Burak, İspanya ve Almanya'yı bir adım önde gördüğünü ve Belçika'nın da sürpriz yapabileceğini söyledi.