Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, kotratı sona erecek olan ve ismi Juventus ile anılan Didier Drogba'yı İtalyan basınına anlattı. Fildişili yıldız için övgü dolu sözler kullanan 49 yaşındaki antrenör, onunla çalışmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti.

Drogba'nın takım için çok önemli bir isim olduğunu belirten Mancini, "Didier Drogba'yı ben çalıştırdım ve benim için bunu yapmak büyük bir onurdu. O büyük bir şampiyon. Drogba'nın beni şaşkınlığa uğrattığını söyleyebilirim. O çok sıradışı bir insan. İlk dakikadan, son dakikaya kadar bana karşı çok iyi davrandı. Onunla Türkiye'de bu macerayı yaşadığım için çok mutluyum. Takımım için çok güçlü bir isimdi o..." ifadelerini kullandı.

"TAKIMI SÜRÜKLEYEN İSİMDİ"

Fildişili yıldız tarzında bir oyuncu ile ilk kez çalıştığını kaydeden İtalyan hoca, "Drogba takımı sürükleyen isimdi. Onun katkısı sadece saha içinde yaptıkları ile sınırlanamaz. Bu tarz bir oyuncuyu daha önce çalıştırmadım, benim için de güzel bir sürpriz oldu. Eğer onun yaşında, bu kadar motive edici bir insan olmayacağını düşünürseniz, yanılırsınız. O mütevazi, alçakgönüllü ve işine konsantre olmuş bir adam. Hem de çok fazla. Didier Drogba benim için buydu. " diye konuştu.

"JUVENTUS, DROGBA'YI ALIRSA..."

Juventus'un Didier Drogba'yı alması durumunda önemli bir iş başaracağını kaydeden deneyimli antrenör, "Juventus Drogba'yı alırsa, büyük bir atış yapmış olur, harika bir iş başarmış olur. Önemli bir takviye olur ve çok da yararlı olur. Şampiyonlar Ligi'nde adım atmak istiyorlarsa, Drogba aranan isimdir. Didier bu açıdan, İtalya'da, ve hatta Avrupa'da da en başarılı oyunculardandır." dedi.

Galatasaray'da başarılı bir dönem geçiren Didier Drogba, sözleşmesinin sona ermesinin ardından sarı-kırmızılı ekibe veda edecek.