Milliyet Gazetesi yazarlarından Uğur Meleke, Trabzonspor ile oynadığımız karşılaşmanın sonrasında değerlendirmelerde bulundu. Meleke, Sneijder'in etkinliğinden bahsederken, Mancini'nin taktiksel anlayışına da eleştiride bulundu.

İŞTE O YAZI...

2008 yazıydı. Rahmetli Aragones, Avrupa Şampyonası’ndaki ilk 3 grup maçının hepsinde Iniesta’yı 60’ıncı dakikada oyundan çıkarmıştı.

22 Haziran’da Viyana’daki çeyrek finalde İtalya’ya karşı işler pek de iyi gitmezken yine tam 60’ıncı dakikada değişiklik tabelasında 6 numara yanınca o sakin Iniesta’nın gözleri parladı. Kenara gelirken Aragones’in gözlerine uzun uzun baktı, baktı, baktı.

Iniesta ile göz göze geldiği o 5-10 saniye geçmedi Aragones için. Hayatının belki de en uzun on saniyesini yaşadı Viyana’da.
İlk 4 maçın tamamında sonuca/gidişata bakmaksızın 60’ta Iniesta’yı oyundan alan Aragones, bir daha hiç çıkarmadı genç futbolcuyu.

Futbol bazen böyledir. Evet teknik sorumluluk bütünüyle menajerdedir, ama futbolcular da göz göre göre yapılan hatalarda yerine göre hoca ile konuşmak, tartışmak, ona tepki göstermek durumundadır. Dün Galatasaray’da Sneijder’ın, Selçuk’un yaptığı, Ahmet Hakan deyimiyle “bir haysiyet ayaklanması” idi bence.

Galatasaray, üst üste galip geldiği son 3 maçta aynı sistemi (4-1-4-1’i) oynamış. Özellikle de Gençlerbirliği maçının 46’ncı dakikasından itibaren kurulan düzenek bozulmamış, ödül olarak da bir kupa alınmış. Ama belli ki 3 maç üst üste sistemi kurcalamamak Mancini’ye göre değil! Trabzon maçına çıkarken aynı 11’i bambaşka bir formasyonla sürdü sahaya. Sabri sol bekte, dörtlü orta sahanın kenarlarında Yekta ve Telles var. 40’ta Elazığ’dan gol haberi gelince Eskişehirspor düzenine kısa süreli bir dönüş, 46’da bir karar değişikliği daha. 

O noktada sistemler/kağıtlar unutuldu, bu sezonu kurtaran adam girdi devreye. Solda ya da santrfor arkasında, nerde oynadığı fark etmeyen, onuruyla mücadele eden bir adam. Galatasaray’ı Ş.Ligi gruplarından Drogba’yla birlikte o çıkarmıştı. Türkiye Kupası son üç maçını o aldı. Ligde de ikinciliği getiren o olacak gibi. Onurlu adam Sneijder, dün kendisi gibi çok gayret eden, sonucunda da hak ettiği golü atan Selçuk’la beraber, haysiyet gösterisi yaptı Trabzon’da. Türkiye Kupası finali sonrası Mancini’nin Sneijder’ın evine bir teşekkür çiçeği göndermesi gerektiğini yazmıştım. Hollandalı’nın şu bireysel isyanına bakılırsa çiçek de yetmez, Mancini’nin onun hakkını verebilmek için 4,5 milyonluk kontratına ortak etmesi lazım artık!