İşte Mancini’nin reçetesi..

* Takımın durumu çok kötü değil. Kaliteli futbolcularımız var. Juventus maçında takım olduğumuzda neler yapabileceğimizi gördüm. Önemli olan futbolculara her maçın öneminin aynı olduğunu anlatabilmek. Akhisar maçı bu konuda kötü örnek.

* Son lig maçında takıma takviye yapmamız gerekliliği ortaya çıktı. Melo, Selçuk, Hamit, Engin ve Semih yokken ilk 11’i zor oluşturdum. Saha içi kadar yedek kulübemiz de güçlü olmalı. Ara transferde kesinlikle yerli futbolcu kadroya katmalıyız. Burak çok pozisyona giriyor. Ama konsantrasyon eksikliği var. Bu kadar rakip kaleyi tehdit eden bir forvetimizin olması çok güzel. Onu tekrar sahaya çekmeliyiz.

* Kaybetmek en kolayı, kazanmayı tercih etmeliyiz. Burak’ta sonuna kadar ısrar edeceğim. İdman tempomuzu yükseltmemiz gerekiyor. Avrupa ile mücadele edeceksek, o tempoya yaklaşmalıyız. Juventus maçının son yarım saatini hiç beğenmedim.

* Bruma büyük yetenek. Onu iyi hazırlamalıyız. Top ayağındayken 2-3-4 pozisyon sonrasını görüyor. Galatasaray için büyük bir fırsat. Onu takıma kazandıranlara teşekkür ederim. Ama üzerinde çok çalışmamız gerekecek. Bruma daha da iyi olmalı.

* Sneijder ile konuşacağım. Bu takımın bir parçası olduğunu ve bizim ona ihtiyaç duyduğumuzu hatırlatacağım. 2014 Dünya Kupası’na gitmek istiyorsa, yolu burada sürekli oynamaktan geçiyor. Kimseye formayı ben vermem. Herkes gelir formayı alır. Sneijder de böyle yapmalı.

* 3-4 maçlık bir seri yakalarsak takımın özgüveni yerine gelir. Bizim için ilk etapta takımı hazırlarken iyi futboldan çok, iyi skor önemli. Şampiyonluk için hala bu takımın büyük şansı var. 6 puan fark hiç önemli değil!

AMK