Hatta oyuncuyu Trabzonspor ve birçok Süper Lig takımı kadrosuna katmak için sıraya girdi. Ancak İtalyan çalıştırıcının yönetime verdiği devre arası raporunda 30 yaşındaki oyuncu için ilginç bir istekte bulunduğu, “Engin’i kesinlikle satmayın, sadece yarım sezon kiralık verin. Yeni sezonda iyi bir hazırlık dönemi geçirdiği zaman takıma kesinlikle faydalı olacaktır” dediği öğrenildi.

Mancini’nin isteği üzerine yönetimin Engin’i kiralama kararı aldığı, 1-2 gün içinde de yeni takımının belli olacağı bildirildi.

REFERANSI DROGBA OLDU

Tecrübeli futbolcu, geçen sezon Fenerbahçe ile oynanan Süper Kupa maçında Cüneyt Çakır’a saldırdığı için 11 maç cezaya çarptırılmış ve gözden düşmüştü. Ancak bu sezon başında sürpriz bir şekilde yönetim sözleşmesini 2 yıl uzatmış, bunun gelişmenin perde arkasında Drogba’nın yattığı söylenmişti.

O dönemde Engin’in çok yetenekli olduğunu ifade eden Drogba, milli futbolcunun kendine bakması halinde sıra dışı işlere imza atabileceğini savunmuştu. Özel bir sohbette de Galatasaray’ın en yetenekli oyuncusu olarak Engin Baytar’ı göstermişti “O gördüğüm en iyi yeteneklerden biri” demişti.

Şimdi Mancini’nin Engin için satma yerine kiralama kararı vermesinde de Drogba’nın etkili olmuş olabileceği konuşuluyor.

Bugün