2006’da Galatasaray’da idari menajer olarak görev almaya başlayan ve geçtiğimiz ay Sarı-Kırmızılı Kulübün Futbol Direktörü görevine gelen Cenk Ergün, BUGÜN’e konuştu.

Birçok konuda samimi açıklamalar yaptı. İşte Ergün’ün öne çıkan sözleri:

“Podolski uyum açısından iyi gidiyor. İçine Türk kaçmış diyoruz. Türkler’e bizim kültürümüze çok yakın. Fakat takıma adaptasyonu zaman alıyor. Hocamız Lukas’tan farklı görevler istiyor. Sağ kanat, sol kanat, forvet arkası ya da forvet oynuyor. Bu göreve adapte olabilecek potansiyele sahip. Bu uyum sürecinde ligde 4 gol atarak başlaması onun ne kadar büyük bir futbolcu olduğunu gösteriyor.''

KENDiMiZi HAZIR TUTUYORUZ

“Ocak ayında transfer yapmayacağız şeklinde bir kararımız yok. Teknik heyetin talepleri doğrultusunda ihtiyaç olan mevkilere transfer yapacağız. Bizim scoating ve izleme departmanımız her zaman olduğu gibi her mevkiiye bize uyabilecek oyuncuları tespit ediyorlar. Biz her zaman kendimizi hazır tutuyoruz.”

DENAYER’iN TRANSFERi...

“Denayer’in, City’le sözleşmesi var. Biz kiralık sözleşmesine bir madde koyduk. Biz, City ve Jason isterse kiralık sözleşmemiz aynı şartlarda bir sene daha uzatma hakkımız var. Bu bir öncelik. Üç tarafın rızası lazım. Transferi kolay değil. Jason’un  City’le olan sözleşmesinde 30 milyon pound fesih bedeli var. Şu anki koşullarda bunu karşılamamız mümkün gözükmüyor. Ama önümüzdeki döneme bakacağız. Valencia, Marsilya ve Fiorentina’yı reddetti ve bizi tercih etti. Biz de Jason’a çok şey katacağız.”

TOLERANS KREDİSİ TÜKENDİ

“Disiplin konusunda yönetimimiz bir karar aldı ve ‘Biz bugüne kadar gerekli toleransı gösterdik. Bundan sonra yapılan hatalarda disiplin yönetmenliğini sonuna kadar uygulayacağız’ dedi. Tolerans kredisi tükendi.” 

BRUMA VE TELLES SEZON SONUNDA…

“Bruma ve Telles kiralık olarak göndermek iki aşamalı bir plandı. Bir onlar gitsin İtalya ve İspanya’da oynasın. Burada diğer arkadaşlarımız görev alsın. Eğer Inter ve Real Sociedad satın alma opsiyonlarını almazlarsa Avrupa tecrübesi olan iki oyuncumuz daha olacak. Opsiyon kullanılırsa ikisi iyi paralara gitmiş olur. Kulüplerin sezon bitmeden bu satın alma haklarını kullanacaklarını sanmıyorum.”

“AVRUPA LiGi HEDEF DEĞiL”

“Benfica’yla üst üste oynayacağımız maçlar birebir eşleşme gibi. Bu iki maçtan istediğimiz sonuçları alırsak grubun dengesini değişterebiliriz. Grupta ilk ikiye girerek Şampiyonlar Ligi’nde devam etmek istiyoruz. Hiçbir zaman Avrupa Ligi hedef değil. Her zaman amaç Şampiyon Ligi. Önce bunun için her şeyi yaparız, olmamışsa Avrupa Ligi’nde yine kupayı düşünürüz.”

"HAMİT'E İHTİYACIMIZ VAR"

“Hamit Altıntop 1 ayı geçtikten sonra maç oynayabilecek seviyeye gelir diye düşünüyorum. Müthiş bir altyapısı, futbol bilgisi var. Takıma müthiş destek veriyor. O bizim takımımızın dengesi. Sözleşmesi devam ettiği sürece bizim Hamit’e ihtiyacımız var.”

MANCiNi SEMiH’i BEĞENiYOR

Melo ve Telles’i sezon başında kadrosuna katan İnter’in, ocak ayında da Semih Kaya’yı alacağı ileri sürülmüştü. Cenk Ergün işte bu konuda da ilginç bir açıklamada bulundu...

“Mancini’yle görüşüyoruz. Semih’i çok beğendiğini biliyoruz. Semih’e her zaman her yerden teklif gelebilir. Şu anda bir düşüncemiz yok. Ama Ocak ayı için her şey mümkün. Avrupa’da kendilerini geliştirebiliyorlarsa bu bizim için büyük bir kazanım olur. En güzel örnek Arda. Semih’de o potansiyelde olan bir kardeşimiz. Şu anda Galatasaray’ın hedefleri ve 2016 Avrupa Şampiyonası’nda Milli Takım’da yer alma hedefine kanalize olmalı.”