Galatasaray’ın önümüzdeki günlerde resmi imza attırmaya hazırlandığı Alex Telles için listesindeki çok önemli isimleri elediği belirlendi.

Teknik Direktör Roberto Mancini göreve başladıktan kısa süre sonra sol bek istediğini yönetime bildirmişti. Çalışmalar sürerken İtalyan hocanın önüne iki ismin geldiği ancak Mancini’nin bunları istemediği ifade edildi.

Bu oyunculardan birinin Inter forması giyen Alvaro Pereira olduğu öğrenildi. Aynı zamanda Muslera’nın Uruguay Milli Takımı’ndan arkadaşı olan 28 yaşındaki Pereira’nın menajerler tarafından önerildiği ancak Mancini’nin bu isme sıcak bakmadığı kaydedildi.
Mancini’nin veto ettiği ikinci isim ise Liverpool forması giyen Aly Cissokho oldu. Daha önce Porto, Lyon ve Valencia’da top koşturan Senegalli futbolcunun sarı-kırmızılılarda oynamak için menajerler aracılığıyla haber görderdiği ortaya çıktı. Hem Pereira’nın hem de Cissokho’nun yarım sezon için kiralanmalarında engel bulunmadığı ancak Mancini’nin bu oyuncuların transferine onay vermediği vurgulandı.

Şampiyonlar Ligi’nde oynayabilen Pereira ve Cissokho’nun yerine ilk kez ülkesinin dışına çıkan 21 yaşındaki Alex Telles’i isteyen Mancini’nin, yöneticilerle yaptığı toplantıda, “Bu kararım bir risk olarak gözükebilir. Ancak Telles bildiğim ve 2 yıldır izlettiğim bir oyuncu. Enerjisi ve yetenekleri ile bize büyük katkı sağlayacaktır” ifadelerini kullanarak güvence verdiği belirtildi.

Veda etti

Brezilya’da bir yardım maçında sahaya çıkan Alex Telles, kulübü Gremio’ya veda etti. Bandeirantes TV’ye konuşan genç sol bek, “Beni destekleyen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Burada bir şöhret yakaladım ve şimdi kariyerimde büyük bir değişime hazırlanıyorum. Takım arkadaşlarımın bana verdikleri güven, Gremio’nun bana kattıklarıyla orada iyi işler başaracağıma inanıyor ve bir gün tekrar buraya dönmeyi umut
ediyorum” dedi.

Skorer