Sezonun ilk yarısı boyunca G.Saray’ın en büyük sorunu olarak ortaya çıkan savunma, devre arası kampının ardından sarı-kırmızılıların en büyük artısı olarak değişime uğradı.

Her fırsatta takımı istediği seviyeye getirebilmek için hazırlık kampını beklediğini açıklayan Roberto Mancini, Antalya’da bu isteğine de kavuştu. İtalyan çalıştırıcının istediği transferler geç de olsa takıma katılırken G.Saray hem savunmada hem de hücumda istediği ritmi yakaladı. Ziraat Türkiye Kupası ve Süper Lig’de oynadığı son 6 maçta toplam 15 kez rakip ağları sarsan sarıkırmızılı ekip, bu süre zarfında rakip kaleye ise 15 gol yolladı.

İşte bu değişimin satır başları:

1- Kampta sistem değişti: Mancini takımdaki dengeleri ve eksikleri görerek kadrosunu savunma-orta, saha-hücum şeklinde ayırıp her bölgeye özel antrenman yaptırdı. Savunma oyuncuları ile her fırsatta yakından ilgilenip nerede duracaklarından nasıl adam marke edileceğine kadar sil baştan kafasındakileri öğretti.

OYUNCULAR ANLADI

2- Takım savunması: Sarı-kırmızılıların oyun anlayışı değişti... Fatih Terim döneminde daha ofansif olan takım Mancini ile birlikte savunmayı unutmadan hücuma çıktı. İtalyan çalıştırıcı herkesin savunmaya gelmesini isterken artık hücum hattında görev yapan oyuncular da savunmanın bir parçası haline geldi.

3- Mancini’yi anladılar: Oyuncular, hocalarının aklındakileri artık sahaya yansıtmaya başladı. Antrenmanlarda ve devre arası kampında Mancini’nin sistemine ilk başta adapte olmakta zorluk çeken oyuncular, artık bu dönemi geride bıraktılar.

4- Rotasyon: Devre arasında Mancini’nin en büyük isteği takımın kadro yapısının değiştirilmesiydi. Listesini yönetime veren İtalyan hoca, beklemeye geçerken yapılan 9 yeni transferle birlikte G.Saray’ın da çehresi değişti. Rotasyonda eli güçlenen Mancini, artık oyuncularını dinlendirerek 3 kulvarda birden kullanabiliyor.


Webaslan