Galatasaray bir taraftan F.Bahçe derbisine hazırlanırken diğer taraftan da Roberto Mancini'nin geleceği ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor.

Başkan Ünal Aysal'ın "Her yıl teknik direktör değiştirilmez" sözleri ile Mancini'nin kaderinin F.Bahçe derbisinde çizilmeyeceği belli olmuştu. Ancak Akşam'ın dün gündeme getirdiği Hector Cuper kaynaklı, "İnter Mancini'yi yakında istemeye gelecek" haberi de gelecek adına çizilecek yol haritası konusunda önemli ip uçları verdi.

Peki Mancini, İnter'den yarınlarda resmi teklif gelirse ne diyecek? Bu şimdiden bilinmez ama Mancini'nin Ünal Aysal'a geçtiğimiz hafta Akmerkez'de ne söylediğini öğrendi.

PROJE AKSAMASIN FAKAT!

Mancini, kısa vadeli değil 4 yıllık sözleşme imzalayıp G.Saray ile geçtiğimiz eylül ayında nikah yapmıştı. İtalyan Hoca, "Proje" olarak yola çıktığı G.Saray serüveninde bir taraftan zirve yarışını sürdürmek bir taraftan da genç oyuncularla geleceğin takımını oluşturmak için yol Florya'ya gelmişti. İki konuda da hedef tutmadı belki ama İtalyan Hoca, "Devam" konusunda Ünal Aysal'la biraraya geldiği zirvede önemli sinyaller verdi. İnter ve Manchester City tecrübelerinden sonra Mancini, Aysal'a devam etme konusunda önemli bir sıkıntısını aktardı.

KÖTÜ BİR ALIŞKANLIK MI VAR

O da G.Saray'da son 3 ayda baş gösteren ödeme kriziydi. Özellikle yabancı futbolcuların ödemelerdeki gecikmeyi sorun ettiği iddiaları ortada dolaşıp duruyor, hatta Drogba'nın asıl sorunu 2 milyon dolarlık ödemesinin birikmesi olduğu belirtiliyordu.

Mancini bu iddiaları doğrularcasına Aysal'a önemli bir soru sordu, endişesini söyle gündeme getirdi: Başkan, ben devam ederim. Sözleşmemize sadığım. Ancak futbolcuların alacaklarının zamanında ödenmesi lazım. Yoksa sorun yok."

Yani Mancini, gecikmenin alışkanlık olup olmayacağını merak ediyordu ve Aysal da bunu "Bu geçici bir durum. G.Saray'da kimsenin parası kalmaz" diyerek Mancini'nin endişesini yok etti.

Akşam