GSGAZETE - Bugün saat 19:00'da Yeni Rize Şehir Stadyumu'nda oynanacak mücadeleyi hakem Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

Karşılaşma öncesi Galatasaray'da eksik bulunmazken Drogba, Ontivero ve Burdisso yabancı sınırı nedeniyle Rize'ye götürülmedi. Ayrıca maç kadrosunda Hamit Altıntop, Salih Dursun, Umut Gündoğan ve Gökhan Zan da yer almıyor. Bu maçta Eboue'nin triübde olması tahmnin edilirken sürpriz ilk 11 tercihleriyle dikkat çeken Mancini'nin benzer bir durumu yine yapabilecği ifade edildi. Drogba'nın olmamasından dolayı da İtalyan hocanın Burak Yılmaz'ı ilerde tek forvet olarak oynatması bekleniyor.

Muhtemel 11'ler ise şöyle;

Çaykur Rizespor: Serkan, Koray, Viera, Ahmet, Eren, Kıvanç, Sylvestre, Liban Abdi, Cernat, Kağan, Kweuke

Galatasaray: Muslera, Veysel, Semih, Chedjou, Alex, Yekta, Melo, Selçuk, Sneijder, Umut, Burak

MELO VE SELÇUK SINIRDA

Galatasaray'da Çaykur Rizespor maçı öncesi Felipe Melo ve Selçuk İnan sarı kart cezası sınırında bulunan isimler. Bu iki oyuncu, yarın sarı kart görmeleri durumunda, 24. haftadaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyecek.

DEPLASMANDA SIKINTI VAR

Ligde oynadığı son deplasman maçında Medical Park Antalyaspor ile berabere kalan sarı-kırmızılılar, bu kulvarda rakip sahalarda 18 puan bıraktı. Ligde bu sezon toplam 11 deplasman müsabakasına çıkan "Cim Bom", 3 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi yaşayıp, 18 puan kaybetti.

Sarı-kırmızılılar, ligin ikinci yarısında çıktığı iki deplasman maçında Gaziantepspor (0-0) ve Medical Park Antalyaspor (2-2) ile yenişemedi.

Deplasmanda, ligin son iki sırasında yer alan ekipler Kayseri Erciyesspor (3-1) ve Kayserispor'u (4-2) mağlup eden Galatasaray ayrıca, 2-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen Beşiktaş maçında da 3-0 hükmen galip sayıldı.