İlk yarının ilk beş dakikası ve ilk yarının son dakikası dışında iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını belirten İtalyan teknik adam, ”Çok ciddi bir konsantrasyon eksikliğimiz vardı. Bu eksikliğin neden kaynaklandığını bulmaya çalışacağız. Bunu çözmemiz lazım” diye konuştu.

Fenerbahçe ve Kopenhag maçları öncesi özellikle konsantrasyon konusunda çalışmaları gerektiğini ifade eden Mancini, “Zamana ihtiyacımız var. Juventus ve Kopenhag karşısında konsantrasyonumuz istediğimiz sevideydi. Fakat yüzde 30 seviyenin kendimize yeteceğini düşünerek sahada olursak, yetmeyeceğini de gördük” dedi.

Takım içinde Sabri, Dany ve Rirera’dan sol bekler yaratmaya çalıştıklarını kaydeden Roberto Mancini. “Şampiyonlar Ligi maçında Riera’nın durumuna bakacağız. O yüzde 100 hazır değildi, fakat biraz seviyesi arttı. Riera’yı deneyeceğiz” şeklinde konuştu.

Takımın savunma anlayışı ile ilgili gelen bir soruyu Mancini, “Bunu farklı bir lisan öğrenmeye benzetiyorum. İlk başta bir şeyler anlarsınız, biraz ilerleyince hiçbir şey anlamamaya başlarsınız, işler karışır. Daha sonra tekrar sular durulur. Bizde de öyle bir durum var. İşler karışık ama daha sonra yerine oturacaktır” şeklinde cevapladı.

Sneijder’ın sakatlığının ciddi olabileceğini belirten Mancini, Muslera’nın durumunun ise ilerleyen günlerde belli olacağını söyledi.

Bruma’nın neden oynamadığı ile ilgili gelen soruya İtalyan teknik adam, “Defansta Gökhan ve Hakan sakat, bu yüzden o bölgede yabancı oyuncu tercihimiz oluyor. Bruma’yı beğeniyorum,  onunla oynamak istiyorum. Ama durum böyle” şeklinde cevap verdi. 

Sneijder’ın son iki antrenmanda yer aldığını ifade eden Mancini, “Bu sabah kendisine sorduk, iyi hissettiğini söyledi ve biz de ona yer verdik. Eğer tereddüttü olsaydı, tercihimizi Bruma’dan yana kullanacaktık” diye konuştu.

Aydın’ın oyuna girdikten sonra istenilenleri yaptığını ifade eden Mancini, “Aydın kendini iyi hazırlayan, çok iyi çalışan genç bir futbolcu. Oyuna girdi, istenilenleri yaptı, ondan memnunum. İlk yarı 35 dakika çok kötü oynadık.  İkinci yarı Aydın’ın girişi ile bir şeyler değiştirdik ve kazanmayı hak ettik” dedi.