Galatasaray’ın Türk oyuncu kadrosunun zayıf olduğunu belirten İtalyan hoca, “Sol bek, sağ kanat ve orta sahada sıkıntımız var. Buralara transfer şart” dedi.

Roberto Mancini reçetesini hazırladı. İtalyan hoca, yönetime transfer raporunu şimdiden sundu... 24 Eylül’de Fatih Terim’in yerine getirilen Mancini, Galatasaray’ın başında çıkıtğı 8 maçın ardından Başkan Ünal Aysal ve yönetimine takım hakkında geniş bir rapor verdi. Fenerbahçe derbisi öncesi Mancini, milli takım arasına girilmeden önce Ocak ayında yapılması gerekenleri tek tek anlattı. Gelin o rapora birlikte bakalım...

YABANCILAR KONTENJAN MAĞDURU

* 6+0+4 statüsü nedeniyle yerli oyuncu kadromuz zayıf. Ara transferde 3 kilit mevkiiye yerli takviyesi şart. En az 3 oyuncu istiyorum.
* Kanat sorunumuz var. Hamit Altıntop, uzun süredir sakat. Bu bölgede ilk 11’i zorlayacak kalitede bir alternatif isim lazım. Bruma, Amrabat, Riera yabancı sınırlamasına takılıyor.
* Sol bek en çok sıkıntı yaşadığımız bölge. Burada 5 farklı oyuncu denemek zorunda kaldık. Burada yabancı oynatmamız halinde diğer bölgelerdeki yabancılar yüzünden sıkıntı yaşıyoruz.
* Bizi ileriye taşıyacak ve zaman zaman Sneijder’ın da bölgesinde alternatif olacak yerli istiyorum. Buradaki rotasyonumuz dar. Ama özellikle olmazsa olmaz takviye sola yapılmalı.

YÖNETİM ROTAYI GURBETÇİLERE ÇEVİRDİ

VE Mancini’nin raporunun ardından sarı kırmızılı yönetim Almanya başta olmak üzere yurt dışında forma giyen Türk pasaportlu oyuncuların peşine düştü. Türkiye Ligi’nde de Mancini’nin istediği kriterlere uyan oyuncu arayışında olan yönetim vakit kaybetmeden bu transferleri bitirmek istiyor. 

Milliyet