2013-14 sezonuna Fatih Terim ile başlayan Galatasaray, teknik direktörünün ayrılmasından sonra göreve İtalyan Roberto Mancini’yi getirmişti. Roberto Mancini yönetiminde Süper Lig’i 2.sırada bitiren ve doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılma vizesi alan Galatasaray, aynı zamanda da Ziraat Türkiye Kupasını kazanmıştı. Galatasaray 2013-14 sezonu devre arasında toplam 9 oyuncu transfer etmişti. 


“Gençleştirme politikası” olarak anılan proje ile devre arasında rekor sayılabilecek transfere imza atan Galatasaray, sadece oyuncuların bonservis ve kiralama bedeli olarak yaklaşık 19.3 Milyon Euro harcamıştı.

SADECE KORAY VE TELLES...

Ne var ki geri kalan dönemde Galatasaray aldığı bu oyunculardan istediği verimi alamadı. İlginçtir aradan yalnızca 1 yıl geçmesine rağmen bu oyuncular 7 tanesi artık kadroda yer almıyor. Sadece sol bek Alex Telles ve stoper Koray Günter halen takımda bulunuyor. Hatta stoper olarak görev yapan Koray Günter, son haftalarda sakatlıklar ve Milli takımda yer alan isimlerden dolayı oynama fırsatı bulsa da son 1 yılda az sayıda resmi maçta görev aldı.

Galatasaray’ın geçen sezon devre arasında kadrosuna kattığı oyuncularda sadece Alex Telles’ten verim alınabildi. Kiralık gelen Burdisso geçen sezon sonu beklenmeden gönderilirken, Oğuzhan 2014-15 sezonu başında eski kulübü Manisaspor’a, Salih Dursun Trabzonspor’a, Ontivero Gaziantepspor’a kiralandı. Hajrovic sancılı bir şekilde W.Bremen’e giderken 2014-15 sezonu devre arasında Veysel Sarı Kasımpaşa’ya, Umut Gündoğan ise Adana Demirspor’a kiralandı.

EN ÇOK OYNAYAN...

En çok oynayan isim 39 resmi maçla Alex Telles olurken Veysel Sarı 21, Koray Günter 13, İzet Hajrovic 12, Salih Dursun ve Umut Gündoğan 6, Lucas Ontivero 5, Burdisso 4 ve Oğuzhan sadece 1 resmi maçta görev yaptı. 9 oyuncu toplamda sadece 107 maçta (ort. 11,9) görev yaparken 3 gol – 9 asist üretebildiler. En çok katkı sağlayan isimler Alex Telles 1 gol-2 asist ve Veysel Sarı 1 gol-3 asist olurken diğer oyuncular genelde kupa maçlarında yada oyuna sonradan girerek faydalı olmaya çalıştılar.