DHA - Bir önceki sezon başladıktan sonra Galatasaray'a gelen Roberto Mancini, Cesare Prandelli'nin kendisinden daha şanslı olduğuna işaret etti.

Prandelli'nin dünyanın en harika şehirlerinden birinde çalışacağını söyleyen Mancini, sarı kırmızılı ekibe övgüler yağdırarak, "Cesare orada kendini iyi hissedecek, çok büyük bir kulübü çalıştıracak. Onun orada şampiyonluk elde edebileceğini düşünüyorum, çünkü sezon öncesinde hazırlık çalışmalarında yer alabilecek. Ben ise apar topar oraya gitmiştim ve daha fazlasını yapma şansım yoktu. Yine de Türkiye Kupası'nı alıp, ligde de güzel bir noktaya getirdim takımı. Prandelli, Fenerbahçe'yi yenerek, Galatasaray'a 20. şampiyonluğu getirebilir" diye konuştu. 

Felipe Melo ve Wesley Sneijder ayarındaki futbolcuların Prandelli'ye çok yardımcı olacağını belirten Mancini, "Prandelli, Türklerin teklifini kabul ederek iyi yaptı. Orada çok büyük bir deneyim yaşayacak" dedi. 

Mancini, Prandelli'nin, Dünya Kupası'nda yaşadığı çöküşü üzerinden atması gerektiğini de vurgulayarak, "Prandelli artık Avrupa'da olacak ve ben de onun en sıkı destekçisi olacağım" şeklinde konuştu.

MİLLİ TAKIMDAN TEKLİF GELMEDİ

Adı, Prandelli'den boşalan İtalya Milli Takımı için ilk sıralarda geçen Mancini, şu ana kadar bunların yalnızca söylenti olduğunu ve kendisine resmi bir teklif gelmediğini söyledi. 

Bu pozisyon için isminin geçmesinin kendisi için büyük onur olduğunu dile getiren Mancini, "Ben her zaman milliyetçi bir insan oldum. Yurt dışında olduğum zamanlarda da köklerimle hep gurur duydum" dedi.

Bir kulüpten daha az para ödeneceği için milli takımı kabul etmediği iddialarına yanıt veren Mancini, "Bununla ilgili konuşanlar gerçekleri bilmeyenlerdir. Hiç kimse bana bu teklifle gelmediyse nasıl bilebilirler ne kadar istediğimi? Milli takımı çalıştırmaktan onur duyarım" ifadelerini kullandı. 

Mancini, İtalyan teknik direktörlerin, dünyadaki en iyiler olduğunu öne sürerek, milli takımın başına da bir yabancının getirilmesinin yersiz olacağını belirtti. 

İtalyan Milli Takımı'nı da değerlendiren Mancini, Brezilya'da şanssızlıklar yaşandığını söyleyerek, milli takımın yeni bir döneme ihtiyacı olduğuna işaret etti.