Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Fenerbahçe'den daha iyi mücadele edip fazla pozisyona girdiklerini söyledi.

Yakaladıkları pozisyonlarda ikinci golü bulabileceklerini ifade eden Mancini, "Bugünkü maça baktığımızda, rakibinden daha iyi oynayan ve birçok pozisyona giren bir Galatasaray vardı. Eksik olan ikinci goldü. Yakaladığımız pozisyonlarda ikinci golü bulabilirdik. Baktığımızda 11-10 kaldığında topa hakim olan ve daha fazla topla oynayan bir Galatasaray vardı. Orada ikinci golü bulsak, eminim ki bu 3'e, 4'e gidebilirdi. Ne yazık ki ikinci golü atamadık" ifadelerini kullandı.

İtalyan teknik adam, Fenerbahçe'nin güçlü bir takım olduğunu kaydederek, " Fenerbahçe bir kişi eksik kaldığında maçı domine eden ve daha çok topla oynayan birGalatasaray vardı. Diğer taraftan Fenerbahçe'nin ne kadar güçlü bir takım olduğunu unutmamak lazım. Bir kişi eksik kalsalar bile mutlaka saygı duyulması gereken iyi bir takım" diye konuştu.

Türkiye Ligi'nin Avrupa'daki liglerden daha az izlendiği şeklindeki demecinin hatırlatılarak, derbinin kalitesiyle ilgili görüşü sorulan Mancini, şunları kaydetti:

"Biliyorsunuz burada bir yabancı oyuncu kuralı var. Bu kuralın böyle olması, kapalı olması aslında çok iyi değil.  Bence bu kuralın serbest olması gerekiyor. Çünkü kurallar serbest olduğu zaman buraya çok kaliteli yabancılar gelecektir. Kaliteli futbolcuların buraya gelmesi, ligin daha fazla seyredilmesini sağlayabilir ve kalitesini yükseltebilir. Benim aslında söylemimdeki temel amaç buydu. Derbinin kalitesine gelince, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi gayet önemli bir derbi. Bence İtalya ve İngiltere'deki derbilerden herhangi bir farkı olduğunu düşünmüyorum."

"Selçuk ile aramızda hiçbir şey geçmedi"

Roberto Mancini, maçta tepki gösterdiği ve oyundan çıkarken formasını çıkartan Selçuk İnan ile arasında sorun olmadığını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bu çok büyütülecek bir olay değil. Çünkü Selçuk ile aramızda hiçbir şey geçmedi. O yüzden bu çok büyütülecek ve üzerinde durulacak bir konu değil. Maç hakkında konuşmamız daha iyi olacak. Sadece Selçuk'a söylediğimiz, sahadan çıkmaması, oyunda kalması ve doktoru orada beklemesiydi. Böylece değişiklik için zamanımız da olacaktı." 

İtalyan teknik direktör, bir soru üzerine, Ünal Aysal'ın mükemmel bir başkan olduğunu anlatarak, "Gerçekten mükemmel bir başkana sahip olduğumuzu düşünüyorum. Çünkü ne olursa olsun hep takımın yanında olan ve destek veren bir başkanımız var. Bu da hem hoca hem takım hem de oyuncular için önemli. Sadece başkanımız değil, değerli yöneticilerimiz de var. Her zaman takıma destek oluyorlar" şeklinde konuştu.

Girdikleri pozisyonları gole çevirememelerini şansızlık ve hatalara bağlayan Mancini, şampiyonluk yarışıyla ilgili soru üzerine, Fenerbahçe'nin liderliği hak ettiğini vurgulayarak, "Çünkü bugüne kadar iyi oynadılar iyi mücadele ettiler. Şu an için konuşmak gerekirse, liderliği hak eden bir Fenerbahçe var" değerlendirmesinde bulundu.

Roberto Mancini, sakatlığı nedeniyle bir süre takımdan ayrı kalan Didier Drogba'nın kendileri için önemli bir oyuncu olduğunu, kendisiyle bu sabah yaptıkları konuşma sonucunda derbide oynamasına karar verdiklerini ifade etti.