İşte Mancini'nin sözlerinden satır başları;
 
"İki hafta boyunca oyuncuları tanıma fırsatı buldum diyeceğim ama Milli ara nedeniyle kolay bir hafta olmadı. Takım olarak çalışmaya yeni başladık. Daha iyi olacak.
 
Fizik olarak iyi hale gelmek için çalışmalıyız. Hem lig yarışında iyi bir yere gelmek için, hem Şampiyonlar Ligi'nde iyi bir derece elde etmek için çalışmamız gerekiyor.
 
Bir antrenör için en zor olanı sezon öncesi hazırlık yapmadığı bir takımla çalışmasıdır. Benim amacım güzel oynayan, savunma yapmasını bilen bir takım oluşturmak.
 
Öncelikle şunu söylemem lazım. Dengeli bir takım kurmamız lazım. Çok gol atan ama az gol yiyen bir takım kurmak gerek. Benim eski takımlarıma bakarsanız bunu görürsünüz. Buna 1 hafta, 1 aylık bir süreçte ulaşmamız mümkün değil. Zaman lazım.
 
Sneijder buraya geldiğinde çok uzun süre maç yapmadan gelmişti. Bu kolay değil. Ben geldiğimde de ufak bir sakatlığı vardı. Ama Torino'da oynamak istedi. Fizik olarak tam hazır hale geldiğinde gerçek Sneijder'i izleyeceksiniz. Drogba da Sneijder gibi.. Oynadığı zaman fark yaratıyor. Torino'da attığı gol de öyleydi. Çok önemli bir oyuncu."
 
MANCİNİ'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Takımda birden fazla lider olması önemli. Ne kadar çok olurlarsa oyunun geçişlerini daha iyi yapabilirler.
 
Burak çok önemli bir golcü. Kusursuz bir golcü. Milli maçı izlediğimde üzüldüm. İşler kötü giderken morali bozuluyor. Böyle durumlarda güçlü olmak lazım. Burak çok iyi bir golcü. Kendisini daha da geliştirecek.
 
Şu anda takımı bir araya getirip toplu olarak oynamaya yoğunlaştım. Bu süre zarfında takımı ve oyuncuları tanıyacağım. Ondan sonra transferler belli olacak. Gözden kaçırmamak gereken bir şey de yabancı sınırı. Tüm bunlar olduğunda başkan ile transfer görüşmesi yaparız.
 
Ailemden uzak olduğum için biraz üzgünüm ama burada kendimi çok iyi hissediyorum.
 
Benim Galatasaray ile ilişkim Eylül ayının sonunda belli oldu. Eğer Galatasaray olmasa Londra'ya yerleşecektik.
 
Buraya gelişim 2-3 gün içinde gerçekleşti.
 
Futbolda her şey sahada kalır. Maç bittiğinde her duyguyu sahada bırakmak lazım.
 
Başkan ile çok fazla görüşme şansımız olmadı. Ama işler oturduğunda ilişkimiz daha iyi olacak. Yardıma ihtiyacımız olduğunda yanımızda olduğunu gösterdi."