Galatasaray'da Fatih Terim'den boşalan teknik direktörlük görevine getirilen ve ayağının tozuyla önce Şampiyonlar Ligi'nde Juventus, ardından Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor maçlarına çıkan Roberto Mancini'yi, milli maçlar için verilen arada yoğun bir mesai bekliyor olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fatih Terim'i önce milli takımın başına getirmesi, ardından yaşanan sözleşme krizi ve Fatih Terim ile yolların ayrılması, Galatasary'ı zorlu bir sürece sokarken, Terim'in yerine gelen Mancini de zor bir göreve üstlendi. Tecrübeli İtalyan hocanın milli maç arasında takımı daha yakından tanıma fırsatı bulurken, birkaç sorunu da çözmesi gerekecek.

1- ÖNCE KONDİSYON YÜKLEYECEK

Roberto Mancini, göreve geldikten ve takımla idmanalra çıktıktan sonra, ilk olarak ''kondisyon'' eksikliğinden ve fiziki güçsüzlükten yana dert yandı. Kendi özel performans uzmanı ve Manchester City'de de birlikte çalıştığı Ivan Carminati'yi de Galatasaray'a getiren Mancini, Akhisar maçından sonra da milli maç arasında takımdakilerle kondisyon ağırlıklı bir çalışma izleyeceklerini açıkladı.

2- SAVUNMA GÖBEĞİ SORU İŞARETİ

Sezon başından bu yana sakatlıklar ve yabancı sınırlaması nedeniyle Fatih Terim ile çıkılan maçlarda en büyük sorunlardan biri savunma kurgusundaki belirsizlik olarak dikkat çekti. Roberto Mancini'nin Akhisar maçı dışında sarı-kırmızılı takımın ligde oynadığı 6 maçta da farklı savunma göbek ikilileri sahada yer aldı. Galatasaray sadece yarıda kalan Beşiktaş ve bir sonraki hafta oynanan Çaykur Rizespor maçlarında aynı savunma ikilisi ile sahada mücadele etti.

Roberto Mancini göreve geldikten hemen sonra çıkılan Juventus maçında Chedjou - Semih ikilisine görev verirken, Semih'in sakatlığı nedeniyle daha sonra Gökhan Zan tercihinde bulundu. İtalyan hoca iyi performans sergileyen Gökhan-Chedjou'yu Akhisar maçında da bozmadı. Bu durum ilerleyen haftalarda da Chedjou'nun göbekteki ikiliden biri olacağı yorumlarına neden oldu.

3- DROGBA MI? BURAK MI? YOKSA...

Bu sezon son 2 yılın aksine hücumda gol üretmekte zorlanan Galatasaray'da Mancini'nin alacağı bir önemli karar da forvette nasıl bir düzenle sahada olunacağı. Juventus maçında Drogba ile tek forvet başlayan Mancini, Akhisar önünde Drogba ile Burak'ı birlikte kullandı. Burak'ın son haftalardaki formsuzluğu ve Mancini'nin önceki kariyerinde orta sahayı kalabalık tutarak oynaması, Fildişili golcünün tek forvet olarak görev yapma ihtimalini kuvvetlendiriyor.

4- EN MERAK EDİLEN O SORU!

Hollandalı yıldız Wesley Sneijder ise Mancini'nin en önemli ve aynı zamanda en riskli seçimi olacak. Sneijder gibi bir yıldızı kolay kolay kesmeyi düşünmeyen Mancini'nin Hollandalı'yı hangi bölgede daha fazla kullanacağı merak konusu olurken, Sneijder Juventus ve Akhisar maçlarında klasik bir forvet arkası görünümünde sahada yer aldı. Mancini Hollandalı ismin özellikle Juventus maçındaki performansını överken, ''dediklerimi sonuna kadar yaptı'' ifadelerini kullanmıştı.

5- KASIM'DA ''HAZIRIZ'' DEMİŞTİ

Roberto Mancini, milli maç arasını en iyi şekilde değerlendirip, daha önce de söylediği gibi Kasım ayına kadar takımı hazır hale getirmek istiyor. Bu dönemlerde kritik maçlara çıkacak olan Galatasaray'ın, en büyük hedefi, kısa sürede toparlanıp hem lig yarışında ''Ben de varım'' demek hem de Şampiyonlar Ligi'ndeki grupta en azından ilk 3'e girebilmek olacak.


Webaslan