Galatasaray'a 2011-2012 sezonunun başında 5.5 milyon euroluk bir bonservis bedeliyle transfer edilen Amrabat, Fatih Terim'in ardından Roberto Mancini ile de aradığını bulamazken, yabancı sınırlaması nedeniyle sıkıntı yaşayan sarı-kırmızılı takımda gönderilebilecek ilk isimler arasında gösteriliyor.

477 DAKİKADAN 133 DAKİKAYA


Türkiye Futbol Federasyonu'nun 6+0+4 yabancı sınırlaması kararından en olumsuz etkilenen isimlerin başında gelen Nordin Amrabat, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'in ilk 10 haftasında 10 karşılaşmada da forma giyme şansı bulurken, tam 477 dakika sahada kaldı. Yabancı sınırlaması nedeniyle en fazla 6 yabancı oyuncunun kadroda olması nedeniyle Amrabat bu sezon ilk 10 hafta sonrasında ise ligde sadece 3 karşılaşmada forma buldu ve 133 dakika görev yapabildi.

MANCINI LİGDE FORMA VERMEDİ

Fatih Terim ayrılmadan önce zaman zaman kadroda değişikliğe giderken Amrabat'a forma şansı veriyordu ancak Roberto Mancini geldikten sonra Faslı oyuncuya sadece Şampiyonlar Ligi'ndeki 2 maçta toplam 42 dakika forma şansı verdi. Transfer konuşmalarında da sürekli yerli oyuncu vurgusu yapan Mancini'nin, devre arasında yabancı kontenjanı açmak için Amrabat'ın başka takıma satılmasına ya da kiralanmasına sıcak bakabileceği de biliniyor.

Webaslan