Gelecek sezon için yola Roberto Mancini ile devam etme kararı alan Galatasaray'da, transfer için planlar yapılmaya başlandı. İtalyan teknik adam ile takımın durumunu değerlendiren teknik ekip, savunmaya takviye yapılması konusunda görüş birliğine vardı ve iki isim ön plana çıktı.

Göreve geldikten sonra savunmaya önem veren ve belli bir seviyeye getiren İtalyan teknik adamın listesinin ilk sırasında devre arasında da gündeme gelen ve son anda yüksek maliyeti nedeniyle transfer edilemeyen Davide Astori var. Cagliari'de forma giyen İtalyan Milli oyuncunun takımın savunmada eksikliğini çektiği lider oyuncu boşluğunu dolduracağını savunan 49 yaşındaki hoca, Aysal'dan 27 yaşındaki oyuncunun transferini tekrar isteyecek.

BİR DE YERLİ STOPER! ADAY UĞUR DEMİROK!

Galatasaray'da listenin ikinci sırasında ise Akhisar Belediye forması ile gösterdiği performans ile milli takıma kadar yükselen eski Galatasaraylı Uğur Demirok bulunuyor. Gelecek sezon daha da düşecek olan yabancı kontenjanını göz önünde bulunduran teknik ekip, savunmaya yerli oyuncu takviyesi yaparak ligde daha rahat hamle yapmayı planlıyor.

Sarı-kırmızılılarda bu iki oyuncunun transfer edilmesi durumunda Aurelien Chedjou ve Gökhan Zan'ın ise ayrılması bekleniyor. Sezonun ikinci yarısında kiralık olarak forma giyen Guillermo Burdisso'nun bonservisini almayacak olan Galatasaray, 6,5 milyon euroya transfer edilen ve beklentilerin altında kalan Chedjou için iyi bir teklif bulmaları durumunda göndererek kontenjanda yer açacak.

Galatasaray'ın stoper adaylarından Davide Astori bu sezon Cagliari'nin en önemli isimlerinden biri olurken 30 mücadelede sahada yer aldı ve skora katkı veremedi. Uğur Demirok ise Akhisar Belediye de alkış alan bir performans sergiledi ve 33 mücadelede 4 kez ağları sarstı.

Webaslan