Ünal Aysal ve Fatih Terim arasında geçtiğimiz sezonun sonlarına doğru başlayan ve bu sezon başında kontrolden çıkan krizin ardından Galatasaray'da nihayet işler rayına oturmaya başladı. Tartışmalı bir şekilde takımın başına geçen Roberto Mancini, sezonun belki de en kritik maçlarında istenen sonuçları elde etti.
 
Galatasaray, gruptan çıkmamayı ya da Fenerbahçe'nin cezası da düşünülünce ligde bir yıl şampiyon olmamayı telafi edebilir, ancak gelecek sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamamayı Aysal dönemindeki büyüme ve gelişme nedeniyle telafi edemez. Bu yüzden sezon sonunda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılma hakkı mutlaka elde edilmeli ve süreklilik sağlanmalı.
 
Mancini, oldukça çok zor bir dönemde göreve başladı. Buna rağmen takımın temeliyle çok fazla oynamayarak Juventus ve Kopenhag maçlarından istediği sonuçları elde etti. Eğer Kopenhag deplasmanından da galibiyet çıkartırsa bu zorlu gruptan çıkma şansını bir hayli yükseltecek.
 
BEŞ MAÇIN İKİSİ CEPTE
 
Üst üste Karabükspor ve Kopenhag maçlarının ardından Fenerbahçe maçına kadar olan Kayserispor, Konyaspor ve deplasmandaki Kopenhag maçı da kazanılarak bir seri yakalanırsa, Fenerbahçe derbisi öncesinde hem Süper Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde istenilen noktaya gelinmiş olacak.
 
Galatasaray, oldukça sarsıcı bir krizden henüz tam olarak çıkamasa da 20 gün gibi kısa bir sürede çıkış yolunu buldu ve o yönde ilerlemeye başladı. Bu ivme korunursa, devre arasında da gerekli takviyeler yapılarak Avrupa'da ve ligde beklenen başarılara ulaşılabilir. Mancini, kısa sürede bu umudu camiaya aşılamayı başardı.
 
(goal.com)