Galatasaray’ın geçtiğimiz hafta sonunda ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup olması şampiyonluk yarışında puan farkının 9’a çıkmasına neden oldu. Bu sonucun yanı sıra takımın son maçlardaki futboluyla gelecek adına umut vadetmemesi camiada sinirleri gerilmesine yol açtı.

Ancak buna rağmen Başkan Ünal Aysal’ın basına yansıyan demeçlerinde şampiyonluk konusunda kendinden emin mesajlar vermesi hatta Fenerbahçe’ye atfen “Kasımlar onların mayıslar bizim” ifadelerini kullanması şaşkınlığa neden oldu.

Aysal’ın bu rahatlığının altındaki gerçek ortaya çıktı. Hatırlanacağı üzere derbi sonrasında Başkan Ünal Aysal ve kurmayları Galatasaray Adası’nda bir araya gelerek acil bir durum değerlendirmesi yapmıştı.

YENİ KAYIP İSTEMİYOR

Bugün Gazetesi'nde yer alan habere göre, bu zirvede Aysal’ın, Roberto Mancini’yi aradığı ve aralarında çok ilginç bir diyalog yaşandığı öğrenildi. Aysal  görüşmede İtalyan hocaya üst üste gelen yenilgilerin nedenlerini takım içinde  bir problem olup olmadığını sordu. Mancini ise “Şu an için hiçbir problem yok. 9 puanlık fark önemli değil. İkinci yarı fark kapanır yeter ki ilk yarıda daha fazla puan kaybetmeyelim” yanıtını vererek Aysal’ı rahatlattı.

Karnesi parlak değil

Şampiyonlar Ligi’ndeki Juventus maçıyla ilk kez Galatasaray’ın başında sahaya çıkan Roberto Mancini Sarı-Kırmızılı takımla 8 resmi karşılaşmada 4 galibiyet, 1 beraberlik, 3 mağlubiyet elde etti. Galatasaray, İtalyan çalıştırıcının selefi Fatih Terim’in yönetiminde ise resmi maçlarda 3 galibiyet, 3 beraberlik, 1 yenilgi istatistiğiyle oynamıştı.


Bugün