Yarın Fenerbahçe’yi konuk edecek Galatasaray’da derbi öncesi son hazırlıklar yapılıyor. Sarı kırmızlıların efsane oyuncusu Hagi de derbi maçı için İstanbul’a gelerek sarı kırmızlılara destek verdi. Hagi GS TV’de katıldığı programda Ali Kırca’nın sorularını yanıtladı. Efsane oyuncu taraftara mesaj gönderdi;

“F.BAHÇE’YE KARŞI BASKI HİSSEDİYORDUK”

“O dönemde Fenerbahçe’ye karşı oynadığım maçların tamamında baskı hissediyorduk. Ankara’da oynanan bir kupa maçı var, unutamam. 3-0, 4-0 gibi bir skorla aldık. Benim için unutulmayan maçlardan biri de, Rüştü’ye penaltı ile gol attığım maçlardan biridir. Benim için unutulmayan maçlardan biri de odur. Frikikten attığm bir gol de vardı, onu da unutamam. Ben golcü bir oyuncu olduğum için birçok maç var unutamadığım. ”

“GALATASARAY DEMEK KAZANMAK DEMEK”

“Teknik direktörlük kariyerimde, bana zaman tanınan görev, bir tek G.Saray’da oldu. Beni tabii ki herkes tanıyor, sorumluluk taşıyan bir insanım. Çalışmayı seven bir insanım. Fazla zaman istemiyorum, ama ilk dönemde G.Saray’da benim için çok iyi oldu. Tecrübeli oyunculardan iyi verim aldım. Onları çalışmaya ikna ettim. İyi bir takım kurduk. Yarışmacı bir takımdı. Yanlış hatırlamıyorsam, 4-5 maç kaybettik sadece o sene. Son maça kadar da mücadele ettik. Kupayı kazanmamız da final maçıydı. Büyük takımlara karşı maç kaybetmedik. O kupa maçını da çok iyi hatırlıyorum. F.Bahçe’yi çok iyi analiz ederek, çok önemli bir değişiklik yaptım. 4-2-3-1 olarak oynuyorduk. O maçta 4-3-3 olarak oynadık. Hasan ortada, Ribery sağda oynadık. Bu şekilde de golleri attık. F.Bahçe’ye karşı yaptığım analizde, onların duran toptan gol attığını anladım. Bu konuda çalıştık. Olağanüstü bir maç oldu ve kupayı kazandık. G.Saray demek, her zaman kazanmak demektir”

“5-1′lik kupa maçındaki fark yarın yakalanır mı bilmiyorum ama böyle bir günü yakalamak çok zor. Çok akıllı oynamak gerek, herhangi bir hatadan karşı taraf faydalabilir. Her iki tarafın da kaliteli oyuncuları var. Oyuncuların hatası sıfıra inmeli.”

“TÜRKİYE İÇİN KAZANDIK”

“Ben de Türkiye’yi özledim. Burada hayat, kazanmak çok güzeldi. Ben burada herkesi mutlu ettim. Sadece G.Saray için de değil, Türkiye için kazandık. Avrupa’ya çıktığı için Türkiye G.Saray ile övündü diye düşünüyorum. Türkiye’nin en önemli futbolcu nesli ve birkaç yabancı oyuncu ile birlikte önemli başarı kazandık. Türk oyuncular da milli takımda çok başarılı oldu”

“G.SARAY’IN BÜYÜKLÜĞÜ, AVRUPA’DAKİ KUPALAR”

“İlk önce benim için büyük bir onur. Türkiye’de önemli bir 7 yıl geçirdim. Beni burada takdir etmeleri sevindiriyor. Ben sadece görevimi yaptım. G.Saray Avrupa’da ve Türkiye’de kazandıkları ile büyük bir kulüp oldu ve Avrupalı oldu. Türkiye’deki mücadelede bir sene bir takım, öbür sene başka takım olur. Ama G.Saray’ın büyüklüğü, Avrupa’da kazandığı kupalardır ve diğer Türk takımları için de örnek teşkil etti. Bu hedefi koyarsan, bir gün ulaşırsın. Bir gün tekrar kazanırsın. Buraya gelen ve bu takımın başına geçen herkes bu hedefi koymalı. Her zaman Avrupa’da başarılı olman gerekiyor. Dediğim gibi, iç mücadelede her sene kazanan değişebilir. Avrupalı ve mücadeleci bir takım yaratmak önemli. ”

“AVRUPA’DA BAŞARILI OLABİLECEĞİMİZİ BİLİYORDUM”

“Ben G.Saray’a, burada performans gösterebileceğimi bilerek geldim. Sözleşmemde, Avrupa kupası kazanmak ile ilgili bir madde vardı. Türkiye’deki futbolun seviyesi yüksekti ve Avrupa’da başarılı olabileceğimizi biliyordum. O zamanki G.Saray takımı ile Avrupa’da başarılı olmaya başladık ve Maradona gibiydim. Duyduğum kadarıyla iyi bir insan. Futbol dışında bazı hatalar da yaptı, ama onları konuşmaya gerek yok”

“BUGÜN DE OYNASAM FARK YARATABİLİRİM”

“Hırsımla bugün de oynasam fark yaratabilirim, yapabilirim. En az bir 5 dakika oynarsam, ayaklarım, tekniğim devam ediyor, aklım devam ediyor. Fazla koşamıyorum o ayrı. Başkaları koşar. Benim zamanım geçti tabii. Güzel zaman geçirdim. Belli bir yaşa gelen sporcu için, antrenmanlarda o fedakarlığı göstermek zor. Antrenmanları seviyordum, ama koşmayı sevmiyordum.”

“SNEIJDER ORTADA OYNAMALI”

“Bana kalırsa Sneijder gibi bir oyuncuyu ortada oynatmak lazım. Kanat oyuncusu değil o. Ben olsam onu daha fazla ortada oynatırım. Onun ideal pozisyonu o. Ajax’ta ortada oynuyordu. Hem hücumda, hem de savunmada iyi bir oyuncu. Tekniği çok iyi. Bana kalırsa, kanat oyuncusu daha hızlı olmalı, o hızlı değil. Gördüğüm kadar, kanatta başlıyor ama içeriye de giriyor çoğu maçta.”

“HÜCUMDA İYİ OYUNCULAR VAR, AMA…”

“Hücumda her bölümde iyi oyuncular var. Savunma oyuncularının güçlenmesi gerekiyor. Semih çok güzel oynuyor, yükseliyor performansı. Muslera’yı çok seviyorum. Selçuk ve Burak’ı beğeniyorum. Burak ekstra bir oyuncu. Yabancı oyuncular da tabii ki çok iyi. Drogba olsun, Melo olsun… Muslera bana güven veren bir kaleci. Eboue entresan bir oyuncu. Çok iyi bir kadro var, bana kalırsa. Sadece dışarıdan gördüğüm kadarıyla, savunmanın biraz daha güçlenmesi lazım. İnternetten izliyorum maçları. ”

“ARDA’YI İLERİDE OYNATAN BENİM”

“Ben Arda’nın pozisyonunu geliştiren hocayım. O sağ bek oynuyordu. O sene 15 tane maç oynadı ve kanat oyuncusu olarak oynadı. Sonra patladı. Onu görünce, kendi sahamızda değil de rakip sahada oynaması gerektiğini anladım. Ben takımdaki, 28 tane oyuncunun arasında en olgun olan oyuncuydu. Onun özelliği buydu. İyi tekniği var ve çok olgun bir oyuncu. Fiziksel olarak da hazırsa, sahada her şeyi verir. Gençlere de şans tanımak lazım. “