Bugün Gazetesi'ne konuşan Di­di­er Drog­ba, sa­mi­mi ve iç­ten açık­la­ma­lar­da bu­lun­du. Devler Ligi’ndeki Ju­ven­tus ma­çın­da at­tı­ğı ve at­tır­dı­ğı gol­le bir kez da­ha ta­kı­mın ger­çek li­de­ri ol­du­ğu­nu ka­nıt­la­yan Drog­ba, tek­nik Di­rek­tör Fa­tih Te­rim’in geç­ti­ği­miz haf­ta ta­kım­dan gön­de­ril­me­siy­le il­gi­li ola­rak, “Bi­zim için çok zor gün­ler­di. Ho­ca­mı­zın ta­kım­dan ay­rı­lı­şıy­la bir­lik­te ma­tem gün­le­ri ya­şa­dık.

Ju­ven­tus ma­çın­dan ön­ce­ki 3-4 gün be­nim ve ta­kı­mım için son de­re­ce sı­kın­tı­lıy­dı. Bu durumun tam olarak tanımını yapmak neredeyse imkansız. Fut­bol şan­sı mı şans­sız­lı­ğı mı de­mek ge­re­kir bi­le­mi­yo­rum. En önem­li olan şey ku­lüp, ku­lü­bün ba­şa­rı­sı­dır ve biz her za­man ku­lü­bün ba­şa­rı­sı için ça­lış­mak zo­run­da­yız” de­di.

"Tüm gücümüzle savaşacağız"

Ju­ven­tus ma­çın­dan ön­ce­ki iki gün­de Man­ci­ni’yle ya­şa­dık­la­rı­nı da an­la­tan Drog­ba, “Biz maç­tan ön­ce ken­di­siy­le çok sı­kı bir tak­tik ça­lış­ma içe­ri­si­ne gir­dik. O za­ten ne ka­dar tec­rü­be­li bir tek­nik di­rek­tör ol­du­ğu­nu ka­nıt­la­mış­tır. Bu­nun so­nuç­la­rı­nı Ju­ven­tus ma­çın­da gör­dük.

Bir­kaç gün­de faz­la bir şey ya­pa­maz­sı­nız ama çok sağ­lam ve güç­lü bir du­ruş gös­ter­dik sa­ha­da. Her bö­lüm­de di­riy­dik. İlk ya­rı­da ra­ki­be ne­re­dey­se hiç po­zis­yon ver­me­dik. Hiç tar­tış­ma­sız bi­zim için çok iyi bir so­nuç” ifa­de­le­ri­ni kul­lan­dı.

Man­ci­ni’li ye­ni dö­nem­le il­gi­li dü­şün­ce­le­ri­ni de pay­la­şan Drog­ba, “Şim­di ye­ni bir tek­nik di­rek­tö­re sa­hi­biz. Onun di­rek­tif­le­ri doğ­rul­tu­sun­da ça­lı­şa­ca­ğız. Ka­zan­mak ve sahada en iyi­si­ni yap­mak için tüm gü­cü­müz­le sa­va­şa­ca­ğız” ifadelerini kullandı.

Milli davet

Ga­la­ta­sa­ray’ın siyahi yıl­dı­zı Di­di­er Drog­ba, ül­ke­si­nin 2014 Dün­ya Ku­pa­sı’na ka­tı­la­bil­mek için Se­ne­gal ile 12 Ekim’de ya­pı­la­cak play off maç­lı­na da­vet edil­di. Trab­zonlu Sol Bam­ba, Zo­ko­ra, Çay­kur Ri­zes­por­lu Vie­ra ve Genç­ler­bir­li­ği’nden Gos­so da da­vet alan isim­lerden oldu. Zo­ko­ra son kam­pta kap­tan­lı­ğın Drog­ba’ya ve­ril­me­si­ne bo­zu­la­rak ote­li terk et­miş ve pa­ra ce­za­sı­na çarp­tı­rıl­mış­tı. Bu­na kar­şın kad­ro­ya çağrıldı.