Galatasaray Başkanı Duygun Yarsuvat. itiraf etti. “Arkadaşlarım seçim çalışmalarını benden gizliyor” dedi. Yarsuvat’ın bilmediği ‘başkanlık kulislerinin’ perdesini Bugün araladı. Mevcut yönetimde iki grup ve iki hesap var. Adnan Öztürk, Abdurrahim Albayrak’ı reddetti. 

Galatasaray’da 23 Mayıs’ta yapılacak başkanlık seçimi öncesi yoğun kongre-kulis faaliyetleri yaşanıyor. Mevcut Başkan Duygun Yarsuvat, önceki günkü divan kurulunda kürsüde ilginç bir konuşma yaptı. Kendisi devam etmeyecek olan Yarsuvat, “Yönetimdeki arkadaşlarım seçim için kapalı kapılar arkasında konuşuyorlar. Bana söylemiyorlar” dedi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre; İşte Cimbom’daki başkanlık yarışı ve oluşumları...

ÖZTÜRK İTTİFAK YAPMAYACAK

1- Ünal Aysal döneminden yönetime devam eden Mete İkiz, Ebru Köksal ve eski başkana yakınlığı ile bilinen Dursun Özbek birlikte hareket ediyor. Özbek’in başkan adaylığı konusunda camiada nabız yoklanıyor. Bu grup aslında Abdurrahim Albayrak ve Ali Dürüst ikilisine sıcak bakmıyor.

2- Abdurrahim Albayrak ise yeni yönetimde mutlaka olmak istiyor. Başkan adayı Adnan Öztürk’e giden aracılar, Albayrak için Öztürk’ten “Kendisinin dinlenmesi gerekiyor” yanıtını aldılar ve kibarca reddedildiler. Albayrak da bunun üzerine geçtiğimiz günlerde “Ali Dürüst’ü başkanlık için ikna etmeye çalışıyorum” dedi.

3- Ancak Ali Dürüst’ün başkan adaylığına henüz niyeti yok. Bu arada Aysal’a yakınlığı ile bilinen grupla araya da bazı aracılar girdi. “Bölünmeyelim. Gerekirse Ali Dürüst’ün adaylığı altında birleşelim” dendi. Bu formül de henüz yanıt bulabilmiş değil.

4- Camiada farklı platformlar oluşmaya başladı. ‘Her şey Galatasaray İçin Platformu’ bunlardan biri. Bu platformun panelinde konuşan eski yönetici Sedat Doğan “Sporu, ekonomiyi ve camiayı bilen yönetici göreve gelmeli” dedi. Doğan’ın da yeni yönetimde yer alma arzusu olduğu belirtiliyor.

5- Adnan Öztürk seçim ofisini Levent’te açtı. Yakın çevresine “Hiçbir birleşme içinde olmayacağım. Cenazeyi kaldırmanın ‘konsorsiyumu’ mu olur. Bu seçim, Galatasaray’da artık gidecek olan, yeri kalmayan eski düzen ile mecburi istikamet reform anlayışının tercihi olacak” diyor.

6- Camiada eski başkanlar Faruk Süren ve Ünal Aysal’ın da adı halen geçiyor. Süren “Tek aday üstünde birleşilmeli” diyerek mesajını verdi. Aysal ise başkanlığı tekrar düşünmediğini belirtmiş ancak “Galatasaray sevgisi ne yaptırır bilemem” ifadesini de son açıklamasına eklemişti.

7- Dünkü krizin baş aktörlerinden Hamdi Yasaman yeni yönetimde yer almak istiyor. Usta hukukçu Bugün'e konuştu. “Yapılacak çok iş var. Özellikle spor hukuku konusunda. Yarıda bırakamayız” dedi.

8- Galatasaray tarihi böyle bir başkan profilini daha önce hiç görmedi! Duygun Yarsuvat’ın tarzı, taraftarlar kadar mevcut yönetimde de rahatsızlık oluşturuyor. Bu nedenle kulislerin, Yarsuvat’a aktarılmadığı belirtiliyor. Başkan’ın Soma’ya gönderilmeyen yardım paraları için yaptığı “Herhalde bulur öderiz” ifadesi de büyük eleştiri aldı.