Fanatik Gazetesi yazarlarından Mehmet Demirkol, Eskişehirspor-Galatasaray maçını değerlendirdi.

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun oyuncu değişikliklerine eleştiriler gelirken Demirkol ise bu duruma karşı çıktı. Usta gazeteci, "Kaliteye dokunmamak kazandırdı" başlıklı yazısında, "Oyuncu değişikliklerinin önemli olduğu kanısındayım. Bruma girerken Sneijder’in çıkmaması rakibi tehdit etmek açısından önemliydi" dedi.

İşte o değerlendirmeler...

Korkunç zemin ve korkunç tribünlerin önünde korkunç bir oyun... Galatasaray’ın bu oyunla Eskişehir’den 3 puanla dönüşü Es Es’in daha korkunç olmasından.

İki soruyla başlayalım:

1-Skibbe tercihinin mantığı nedir?

2-Passolig uygulaması varken koskoca bir tribüne ceza vermek nasıl bir iştir? Bütün tribün kapanacaksa neden Passolig var? Passolig varsa neden bütün tribün kapanıyor?

Galatasaray orta sahası, hücum hattı ve Tarık, Telles’ten müteşekkil takımı bir ‘salon takımı’... Bu zeminde bu soğukta oyuna ağırlık koyacak fizik oyuncular lazım. Elde hem çok az fizik oyuncu var, hem de o oyuncular fizik olarak iyi durumda değil.

Eskişehir’de ise özellikle fizik oyuncular var. Ancak taktik olarak çok geriler ve kondisyon olarak 75’e kadarlar...

OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ ÖNEMLİYDİ
Bu dengede kalite farkettirir. Hamza Hoca’nın sürekli oyuncuların pozisyonlarıyla oynamasının takıma zarar verdiğini düşünsem de, dünkü oyuncu değişikliklerinin önemli olduğu kanısındayım. Bruma girerken Sneijder’in çıkmaması rakibi tehdit etmek açısından önemliydi. Hollandalı sahadayken, bu kadar kötü olsa da savunma için tedirgin edici bir unsur. Bunu yapmamak için Olcan’ı sol beke çekmek ise ikinci yarıda yapılan iki akın organizasyonunu yarattı. İşte bazen kalteye dokunmamak da maç kazandırıyor.