Juventus’un Felipe Melo için sunduğu formülle Galatasaray ile İtalyanlar arasında tarihin en ilginç anlaşmalarından birine imza atıldı. Sarı kırmızılı kulübün tok alıcı rolünü oynaması ve 1.5 aylık bekleyişi sonuç verdi.

Wellington resti ile Melo ve Juventus’a fiyat indirtmeyi başaran G.Saray, bu sayede 3 milyon 550 bin Euro’yu kasasında tuttu. Toplam 16 milyon Euro’ya çıkan maliyeti fazla bulan Cimbom, 2 yıldır formasını giyen oyuncusunu 3 yıl için toplam 12 milyon 450 bin Euro maliyetle kadrosuna katmış oldu.

‘SATARSAK ZARARIMIZ AĞIR OLUR’

İtalyan ekibinin 25 milyon Euro’ya aldığı Melo için bilançosunda zarar göstermek istememesi G.Saray’ın işine geldi. 6.5 milyon Euro’dan bonuslarla 5 milyon Euro’ya kadar inen Juve, “Bu kadar büyük indirime gittiğimiz bir satış sonrasında zararımız ağır olur” diye görüş bildirdi.

Kiralama formülü ile Melo’yu bilançoda eksi bakiye göstermeden vermek istediğini belirtti. Önce Juventus 2014 Mayıs ayında Melo ile bitecek sözleşmesini 2 yıllığına uzattı. Sonra G.Saray da kendisini 2016 yılına kadar 3.5 milyon Euro’ya kiraladı.

3 YILDA 8.7 MİLYON EURO ALACAK

Anlaşmaya sembolik rakam olarak 2016’da 33 yaşına gelecek olan futbolcu için 250 Fenomenbet bin Euro satın alma opsiyonu konuldu. Ayrıca Cimbom’un 3 yıllık kiralama bedelini Juventus’a peşin ödeme vaadi de işi kolaylaştırdı. G.Saray’dan 3 yıllığına toplam 8.7 milyon Euro garanti para alacak olan Melo için Juventus’a 3 milyon 750 bin Euro ödenecek. Eşi ve ailesi ile birlikte ülkesinde bulunan Brezilyalı orta saha oyuncusunun bugün ya da yarın İstanbul’da olacağı belirtildi.

Tam 58 gündür tatilde olan Melo için Amerikalı kondisyoner Scott Piri kondisyon ve güçlendirme çalışmaları yaptıracak.

Sporx