İtalyan kulübünün bonservis bedelini 6,5 milyon eurodan, 5,7 milyon euroya çektiği ve anlaşmanın sağlandığı belirlendi. Üç yıllık imza atacak sambacıya yıllık 2,5 milyon euro ödenecek.

Galatasaray, Felipe Melo’dan sonra Juventus ile de büyük oranda anlaşmaya vardı. Başkan Ünal Aysal’ın yaptığı, “Önceliğimiz Melo’nun pozisyonu. 15 gün içinde ciddi gelişmeler olabilir” açıklamasından sonra sarı-kırmızılılar çalışmalara hız verdi. İki yıldır kiralık olarak forma giyen Brezilyalı futbolcunun menajeri ile geçtiğimiz günlerde yapılan görüşmede anlaşma sağlayan sarı-kırmızılı yöneticiler, Juventus’la yürütülen pazarlıklarda son noktaya geldi.

Galatasaray ile Juventus arasında süren bonservis pazarlığında İtalyan ekibi 5,7 milyon euroya kadar düştü. Daha önce 6,5 milyon eurodan aşağı düşmeyeceğini bildiren Juventus’un 800 bin euro inmesi Galatasaray’ı tatmin etti. Fatih Terim’in mutlaka takımda tutulmasını istediği sambacının 7 Temmuz tarihinde başlayacak ilk yurt dışı kampına kadar resmi sözleşmeye imza atması bekleniyor.

MAÇ BAŞI ÜCRETİ ARTACAK

Geçen sezon yılan hikayesine dönen transfer görüşmeleri nedeniyle hazırlık kamplarını kaçıran Melo’nun sezonun ilk yarısında beklentilere yanıt verememesini göz önünde bulunduran Fatih Terim’in, Başkan Ünal Aysal’dan bu kez aceleci davranılmasını talep ettiği öğrenildi. Terim’in, Melo transferi sonuçlanınca ilk planda kadroda düşünmediği Culio’nun Casinomaxi biletini keseceği ifade edildi.

Son iki sezonda toplam 3 milyon 250 bin euroya kiralanan Melo’ya ilk yıl 3,2 milyon, ikinci yıl 2,9 milyon garanti paranın yanı sıra maç başı ödemesi yapan sarı-kırmızılı kulüp, Brezilyalı futbolcuyla 3 senelik sözleşme yapmayı planlıyor. Tecrübeli futbolcuya ödenecek ücretin ise yıllık 2,5 milyon euro olması bekleniyor. Melo’nun maç başı ücretinin ise 30 bin euroya çıkarılacağı kaydedildi.

Vatan