2010 Dünya Kupası çeyrek finalinde Hollanda ile karşılaşan Brezilya'da Felipe Melo, 2-1 geride oldukları mücadelenin 73. dakikasında Arjen Robben'in baldırına basmış ve kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bırakmıştı. Felipe Melo, o tarihten itibaren Milli Takım'da yer almadı. 

Basının kendisine ağır suçlamalarda bulunduğunu ifade eden Melo, "Bu basın tarafından, sizin tarafınızdan oluşturulan bir yargıydı. Ben kendimi hiç bir şey için suçlu hissetmiyorum. Sinirliydim çünkü Dünya Kupası'nı kazanmak istiyordum. O gece hiç uyuyamadım. Dünya Kupası'nda iyi iş çıkardığımı düşünüyorum. Çok yönlü bir oyun oynadım ve 2010 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın en iyi pasörü oldum" ifadelerini kullandı.

Yaptığı hareketin yanlış olduğunu kabul eden Galatasaraylı yıldız, bu konuda kendini geliştirdiğini ifade ederek "Benim yaptığım hareket yanlıştı ama bunu yapan ilk ben değilim. 1994 Dünya Kupası'nda Leonardo'da rakibine dirsek atıp oyundan atılmıştı. Ben her zaman öğrenmeye açık bir insanım ve futbol bana çok şey öğretti. Zaman içinde doğal olarak gelişiyorsunuz" yorumunda bulundu.

Dünya Kupası'nda oynama isteği hakkında da konuşan 30 yaşındaki oyuncu, "Dünya Kupası'nda oynamayı çok arzuluyorum. Çok çalışıyorum ve Tanrı'ya dua ediyorum. Eğer bana fırsat doğarsa görevimi yapacağımı biliyorum. Teknik heyetin beni izlediğinden eminim" dedi.

Son olarak Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki Chelsea eşleşmesini değerlendiren Felipe Melo, "Chelsea kağıt üstünde tabiki turun favorisi ama ben bizim geçen sezon yaptığımızı yapabileceğimize sonuna kadar inanıyorum. Geçen sezon çeyrek finalde Real Madrid'e elenmiştik ama sahamızda onları yenmiştik" diyerek sözlerini noktaladı.

Brezilya Milli Takımı'nın formasını 22 maçta giyen Felipe Melo 2 kez de gol sevinci yaşadı. Brezilyalı yıldız bu sezon Galatasaray formasıyla ise 26 maçta oynarken 2 gol kaydetti.
Sporx