Melo’nun enerji dolu bir insan olduğunu belirten Akbulut, “Felipe Melo, Türkçe’yi bilmez. Tweet olayında sadece kendisine gelen tweeti, içindeki fotoğrafı beğendiği için retweet yaptı.

Yazı içeriğini bilemez; çünkü Türkçe bilmiyor. Burada küfür olduğunu bilseydi, retweet yapmazdı. Kendisi yabancı ve Türkiye’de sürekli üstüne geliniyor. Ailesi var çocukları var” dedi.

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Akbulut, "Felipe Melo’nun bu ortaya atılan polemiklerle uğraşacak vakti yok. Böyle şeylerle ilgilenmez. Türkiye’ye ilk geldiği günden bu yana kendisiyle çalışıyorum. Her yönden yardımcı oluyorum. Benim en iyi dostlarımdan bir tanesi. Ben kendisine futbolunu oyna, başka bir şeye bakma diyorum. Türkçe bilmiyor, konuşamıyor ancak Türkçe küfürleri biliyor. Küfürler ortada uçuşuyor. Anasına avradına küfrettiğiniz zaman anlıyor. Bir insan bunu bir maçta 10 defa duyduğu zaman elbette gücüne gider. Ancak profesyonelce davranıyor. Her zaman böyle davranacak.

Ama şunu söyledi; Süper Kupa finalinden rakip takım oyuncuları sürekli bir biçimde Melo’ya Türkçe küfürler ettiler. Elbette bütün maçlarda küfür oluyor; ancak o maçta Felipe Melo’ya karşı özellikle hazırlanmışlar, organize biçimde sürekli küfür etmişler. Melo’yu provoke etmek için özellikle hazırlanıp edilen küfürler bunlar. Hangi futbolcuların küfür ettiğini söylemeyeceğim. Melo onların kim olduğunu bana söyledi. O insanlar kendilerini biliyor. Hem yabancı hem de yerli Fenerbahçeli oyuncular Süper Kupa finalinde Melo’ya maç içerisinde sürekli ana avrat küfür ettiler. Savunma yapması gerekirse, ne yaşandıysa onu söylemesi gerektiğini kendisine söyledim” ifadelerini kullandı.

FARKLI BİR KÜLTÜRDEN GELİYOR; BU NEDENLE BAZEN ANLAŞILAMAYABİLİYOR

Felipe Melo’nun Galatasaray ve İstanbul’u çok sevdiğini belirten Akbulut, “İstanbul’a aşık. Galatasaray’ı çok seviyor. Buradan ev aldı. Burada yaşamayı istiyor. Türkiye ve Türk insanlarına aşık. Melo’nun tarzı biraz değişik. Enerji dolu bir insan. Bu nedenle yaptığı hareketler yanlış anlaşılıyor. Onun kültüründe dil çıkarıldığı zaman bu kötü anlama gelmez. Dansta bile yapılan bir harekettir. Ancak maalesef yanlış anlaşılıyor. Bence gol attığı zaman o hareketi yapması kendi ülkesi ve kültürü açısından normal; ancak Türkiye’de kültür farklı olduğu için yanlış anlaşılıyor. Şu anda bir olgunlaşma sürecinde. Bana, ‘Önceden farklı davranırdım. Şimdi daha sakin düşünüyorum’ dedi. Ben de kendisine çok anlattım, neler yapması gerektiğini. Şimdi daha soğukkanlı davranabiliyor” dedi.

YENİDEN BREZİLYA MİLLİ TAKIMI’NA GİDEBİLİR

Melo’nun bundan sonraki dönemde teknik direktör Dunga tarafından Brezilya Milli Takımı aday kadrosuna çağrılacağını belirten Ümit Akbulut, “Milli takımda oynamak istiyor. Bildiğim kadarıyla milli takıma alınacak. Öyle bir duyum aldık. Dunga, Felipe’yi çok beğeniyor ancak hareketlerinden dolayı sıkıntı yaşıyor. Onu atlatırsa, Brezilyalı Milli Takımı’nda yeniden yer alabilir” ifadelerini kullandı.

HUGO ALMEIDA, GALATASARAY’A AŞIK OLMUŞTU

Uzun süre Galatasaray’ın transfer gündeminde yer alan Hugo Almeida’nın da temsilcisi olan Akbulut, “Şu anda Fransız kulüpleriyle görüşüyor. Lille kendisine talip. Ancak hâlâ üzüntüyü atlatamadı. Transferin son günü, Pazartesi gecesine kadar İstanbul’da kaldı; ancak maalesef Galatasaray’a transferi olmadı.

Şu anda Fransız kulüpleriyle görüşüyor. Unutamadı; aşkını kaybetti ve gerçekten çok üzüldü. Bir sevgilisi olduğu bu nedenle, İstanbul’dan ayrılamadığı iddia ediliyor; benim bundan haberim yok. Bir insan iki buçuk ay otelde kalıp bir kulübü beklerse bu bir aşktır. Galatasaray’a da kalmayı çok istedi. Bu onun için aşk gibi bir tutkuya dönüştü. Pek çok takımın menajeri İstanbul’a geldi. Daha büyük rakam teklif edildi; ancak hiçbir zaman istemedi.  Pazartesi gününe kadar bekledi; çünkü başkan Ünal Aysal’la konuşmuştuk. Başkan, Prandelli’yle konuştu; ancak maalesef kendisini ikna edemedi. Başkan, Almeida’nın alınmasını istedi; ama maalesef teknik direktör Hugo’yu uygun görmedi” şeklinde konuştu.  

Radyospor