Katıldığı bir konferansta basının sorularını cevaplayan Scolari, kadroyu çoktan belirlediğini ama yaşanacak süprizlere karşı resmi açıklama yapmayacağını belirtti.

Tecrübeli teknik adam David Luiz, Oscar, Ramires, Willian, Paulinho, Julio Cesar, Thiago Silva, Fred ve Neymar'ın isimlerini açıklarken Dünya Kupası’ndaki kaptanlarının Thiago Silva, David Luiz, Julio Cesar ve Fred olacağını ifade etti.

Chelsea formasını giyen Oscar, Ramires ve Willian’ın da Şampiyonlar Ligi finaline kalaması durumunda turnuva öncesinde daha fazla dinleneceklerini söyleyerek kadrodaki basın mensuplarına ipucu verdi.

Scolari diğeri karınız olsa bile iki kişinin bildiğinin sır olmayacağını söylerken ligler bitmeden kadroda kimlerin yer alacağını kendisinden başka kimsenin öğrenemeyeceğini söyledi.

Böylece 7 ismin belirlendiği kadroda Galatasaraylı Felipe Melo’nun seçilme yanşı gittikçe düşmüş oldu. Scolari, 7 Mayıs’ta Rio de Janerio’da düzenleyeceği basın toplantısı ile 2014 Dünya Kupası ev sahibi olan Brezilya’yı kimlerin temsil edeceğini belirleyecek.