Felipe Melo'nun Inter ile anlaşmaya yaklaşması Çizme'de geniş yankı uyandırdı. İtalyanların, gerçekleşmek üzere olduğu belirtilen bu transfere çok şaşırdıkları görüldü. 2009-13 arası dönemde Juventus forması giyen ancak siyah-beyazlılarda beklenilen performansı ortaya koyamayarak sonrasında Galatasaray'ın yolunu tutan Brezilyalı oyuncunun, yeniden Serie A'ya dönüyor oluşu alaya alındı.

Affari Italiani internet sitesi, oyuncunun Torino ekibinin formasını giydiği dönemde Bidone d'oro (Altın Bidon) ödülünü layık görüldüğüne dikkat çekti. Serie A'da sezon sonunda beklentileri karşılayamayan ve en büyük hayal kırıklığını yaratan futbolcuya verilen ödülü 2009'da Melo'nun aldığı hatırlatıldı, "Juventus ile Altın Bidon'dan Mancinili Inter'e" başlığı kullanıldı.

Fiorentina döneminde de parlak bir performans sergilemediğine dikkat çekilen Pitbull lakaplı oyuncunun, İtalya'da geçirdiği bu başarısız periyodun ardından tekrar Çizme'nin önemli bir takımının yolunu tutmak üzere oluşu şaşkınlık yaratıcı bulundu. 32 yaşındaki oyuncu, çöp bidonuna atılmış bir futbol topuyla birlikte resmedildi.