Bruma'nın menajeri Catio Balde, Real Sociedad'ın 7,5 milyon euro'luk satın alma opsiyonunu kullanacağını açıkladı. 

İspanya’da bu sezon beklentilerin uzağında bir görüntü çizen Real Sociedad’da Bruma sevinci yaşanıyor. Sezon başı Galatasaray’dan satın alma opsiyonuyla birlikte kiralık olarak kadroya dahil edilen genç oyuncu sonradan açıldı.

Teknik direktör David Moyes ile yolların ayrılmasının ardından adeta başka bir kimliğe bürünen Bruma, son haftalarda takımın en etkili silahı haline geldi.

Geçtiğimiz ay, kupada 2-1 kaybettikleri Las Palmas maçında golle tanışan 21 yaşındaki oyuncu, üç gün sonra ligde oynadıkları Eibar maçında 1 gol pası vererek galibiyette önemli rol oynadı.

Yeni teknik direktörü Eusebio Sacristan’ın güvenini kazan Bruma, asıl patlamayı son 2 maçta yaptı. Ligde 3-1 kaybettikleri Real Madrid maçında jeneriklik bir gole imza atan genç oyuncu, 2-2 beraberlikle sonuçlanan Rayo Vallecano maçını da boş geçmedi.

"Bonservisini alacaklar"

Öte yandan, Bruma’nın son haftalarda gösterdiği etkili performans Real Sociedad yönetiminin iştahını kabarttı. Portekizli oyuncunun menajeri Catio Balde, mavi-beyazlı ekibin Bruma’nın bonservisini Galatasaray’dan almaya hazır olduğunu belirtti.

Balde, “İspanyollar Bruma’dan son derece memnun. Özellikle, yeni teknik adamın gelişiyle birlikte sergilediği futboldan büyük memnuniyet duyduklarını söylediler. Bruma’nın bonservisini almaya karar verdiler. Bunun için sezon sonuna kadar zamanları var ancak bir sürpriz yapıp ara transfer döneminde böyle bir adım atarlarsa hiç şaşırmam” dedi.

Kulübün ekonomik anlamda gayet iyi olduğunun altını çizen Balde, “Real Sociedad yönetiminin, belirlenen opsiyon bedeli üzerinde (7,5 milyon Euro) pazarlık yapma yönünde bir talebi olmadı. Sözleşmede yazan miktarı direkt ödeyerek transferi gerçekleştirecekler” dedi.