Geçtiğimiz sezon yaşadığı sakatlıklara rağmen Schalke'nin en skorer isimlerinden biri olan ve 2014 Dünya Kupası'nda da süre aldığı maçlardaki performansıyla dikkatleri üzerine çeken Huntelaar'ın adı bir süredir Galatasaray ile anılıyordu. Schalke ile olan sözleşmesi 2015 Haziran'ın sona erecek olan Hollandalı golcü hakkında konuşan menajer Arnold Oosteveer, Türkiye'den teklif aldıkları doğruladı.

Türkiye'nin yanı sıra İngiltere, İspanya ve İtalya'dan da ciddi teklifler aldıklarını ifade eden Oosteveer, "Huntelaar için Türk yetkililerden bazı teklifler aldık ancak bu teklifler şu anda bir proje aşamasında. Schalke'nin de gelen tekliflerden haberi var. Huntelaar için en iyi kararı vermek zorundayız ve Schalke ile kısa bir süre içerisinde yeni görüşmemiz olacak" dedi.

Hakkında çıkan transfer iddiaları hakkında da bir açıklama yapan Huntelaar da "Schalke ile görüşmeden hiçbir kulüp ile görüşmem doğru değil. Sözleşmem önümüzdeki sezon sona erecek ve kariyer planlamamı yapmam gerekiyor" şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın yanı sıra Liverpool'un da transfer gündeminde olduğu iddia edilen Klass Jun Huntelaar için Schalke'nin 6 milyon avroluk bonservis bedeli belirlediği biliniyor.

Sporx