Spor Toto Süper Lig'de gol krallığı yarışında 4.sırada bulunan ve son üç sezonda iki kez gol kralı olan Burak Yılmaz, Galatasaray'a kazandırdığı puanlar ile ligin zirvesine yerleşirken, birçok dünya yıldızını da geride bıraktı.

Golcü oyuncu, 2013'ten bu haftaya kadar 45 gol atarken, takımına bu goller 49 puan kazandırdı. Burak Yılmaz, ezeli rakibi Fenerbahçe'nin üç golcüsü Webo, Sow ve Kuyt'ın attığı gollerle topladıkları 53 puanın da sadece 4 puan gerisinde kaldı. Sow attığı 32 golle takımına 18 puan kazandırdı.

MESSİ'DEN 39, RONALDO'DAN 32 PUAN

2013 yılı sonrası kazandırdığı puanlarla dikkat çeken Burak Yılmaz aynı zamanda bu süreçte 80 gol atan Messi ve 81 gol atan Ronaldo'nun da önünde yer aldı. Messi'nin attığı 80 gol takımına doğrudan 39 puan kazandırırken, 81 gol atan Ronaldo'nun ise Real Madrid'e doğrudan katkısı 32 puan olarak tabelaya yansıdı.

WEBO GERÇEĞİ!

Son 3 sezonda attığı gollerle Burak'tan sonra takımına en fazla katkı yapan isim Webo oldu. Fenerbahçe'de yedek kulübesinden kurtulamayan Webo, attığı 20 golle takımına 21 puan kazandırdı.

MESSI VE CR7'Yİ GEÇTİ

Son olarak geçen hafta Barcelona'nın 2-1 kazandığı El Clasico'da kozlarını paylaşan Messi ve Ronaldo'nun attıkları gol sayısı Burak Yılmaz'ın kaydettiği gollerin neredeyse iki katına ulaşırken, takımlarının aldıkları farklı galibiyetler nedeniyle Burak'ın Galatasaray'a gol/puan katkısı iki süperstarın katkısını solladı.