Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Türk Telekom Arena’da Galatasaray ’ın 2-1 üstünlüğüyle biten maçı yöneten hakem Halis Özkahya, verdiği ve vermediği kararlarla geceye damgasını vurdu. Özellikle Sivasspor cephesi deneyimli hakeme tepki gösterdi. Mücadele boyunca 4’ü kırmızı olmak üzere toplamda 15 kart çıkaran Özkahya, 2 kez de beyaz noktayı gösterdi.

Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, Özkahya’nın kararlarını değerlendirdi.

Bugün’ün haberine göre; Alp, “Hakem ile ilgili detaylı bir yorum yapmıyorum. Her şey ortada. Halis Özkahya’nın başarılı bir yönetim gösterdiğini düşünüyorum. Hem de son derece başarılı. Bir kararının dışında vermiş olduğu tüm kararlar doğru. Bu yanlış kararın ne olduğunu söylemeye gerek yok. Ama maçın geneline baktığımızda Halis’in verdiği kararların çoğu yerli yerine oturmuştur” ifadelerini kullandı.

SINAVA GİRECEKLER

Zekeriya Alp hakemliğin resmen meslek olacağı haberleri konusuna da değindi. MHK Başkanı, “Bu süreç 8-9 aylık. Artık hakem olmak isteyen önce Anadolu Üniversitesi’ne müracaat edecek. Sonra bir sertifika programı başlayacak. Bu süreç 3 ay olacak. 3 ayın ardından hakem adayları sınav olacak. Başarılı olanlar ilk aşamayı geçecek. Sonra bize müracaat edecekler. Biz de bir eğitim vereceğiz. Ondan sonra hakemliğe adım atmış olacaklar. Yani bu sertifikayı almayan hiç kimse gelip de bizde ‘Hakem olmak istiyorum’ diyemeyecek. Artık eskideki gibi bir hakemlik sistemi söz konusu değil” diye konuştu.