Geçtiğimiz yaz döneminde de temas kurulan Manchester United'ın başarılı kanat oyuncusu, menajerler vasıtasıyla Sarı-Kırmızılılar'a önerildi. Yönetim yeşil ışık yakarken, önümüzdeki günlerde görüşmelere başlanacak. Geride bıraktığımız sezon Premier Lig'de 14 maçta sahaya çıkan ve 854 dakika görev yapan Valenica, 3 asist yapmıştı.

İngiliz ekibinde yedek kalan ve yeni menajer Jose Mourinho'nun kadroda düşünmediği isimlerden biri olan 30 yaşındaki yıldız ismin kulübüyle 1 yıl daha mukavelesi var. Fakat Manchester United'ın bonservis konusunda kolaylık sağlayabileceği öğrenildi.

82 kez milli oldu

Hem sağ bek hem de sağ kanat olarak görev yapan Ekvadorlu futbolcu, ülkesinin milli takımında tam 82 kez forma giydi. Hızı ve savunma arkasına yaptığı driplinglerle bilinen 1.79'luk futbolcuyla 3 yıllık sözleşme yapılması planlanıyor.

7 senedir Manchester United'ta oynayan Valencia, bu süreçte tam 245 maça çıktı. Geçen sezona kadar istikrarlı şekilde forma giyen Antonio Valencia, daha önce Wigan,  Recreativo Huelva ve Villareal kulüplerinde oynamıştı.