AA - Chelsea Menajeri Jose Mourinho, yarın Galatasaray ile ilk maça benzer bir karşılaşma yapacaklarını ancak sonucun devre arasında belli olacağını düşünmediğini söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçında yarın Galatasaray ile karşılaşacak Chelsea'de, Portekizli menajer Mourinho, maçın oynanacağı Stamford Bridge Stadı'nda basın toplantısı düzenledi.

Mourinho, ilk maça göre yarın daha kolay bir maça çıkacaklarını belirterek "İlk maç 1-1 bitti. Maça baktığımızda takımlardan biri ilk yarıda iyi oynadı, diğerİ ikinci yarıda iyi oynadı. Dengeli bir oyun oldu. Yarın benzer bir maç olacaktır. Devre arasında sonucun belli olacağını düşünmüyorum" dedi.

Didier Drogba'nın Galatasaray'ın en iyi futbolcularından biri olduğuna şüphe bulunmadığını ifade eden Portekizli teknik adam, "Tüm Chelsea taraftarları bu konuda hemfikir. En önemlisi olduğunu söylemek doğru olmaz, çünkü diğer oyunculara haksızlık olur. 36 yaşındaki bir oyuncunun 26 yaşındaki gibi olması tabii beklenemez ama dünyadaki en iyi futbolcularından biri, bu kesin" değerlendirmesini yaptı.

Mourinho, Drogba'nın gelecekte Chelsea'ye antrenör olmasıyla ilgili bir soruya, "Şu an bu soruya cevap verme zamanı değil. Yarın önemli bir maç oynanacak, şu an bunu konuşmak için doğru zaman olduğunu düşünmüyorum. Drogba'nın Galatasaray'la sezon sonu anlaşmasının biteceğini biliyoruz, ama bunu konuşmak için şu anın doğru zaman olduğunu düşünmüyorum" yanıtını verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini'nin kazanmaları halinde Mourinho ile yemek yiyebileceklerini söylediğinin hatırlatılması üzerine Portekizli teknik adam, kendisinin meslektaşıyla yemek yemek istemediğini söyledi.

Mourinho "Neden?" diye sorulması üzerine, "Çünkü ilgim yok. Kaybedersem ya da kazanırsam diye maçlardan sonra bir şeyler yapmıyorum. Maçlardan sonra aklımda ne varsa onu yapıyorum, kazanıp, kaybetmek fark etmez. Bazı menajerler kazanırsanız yarın serbest gün diyor. Serbest gün ise serbest gün verilir, kazanmak ya da kaybetmek şartıyla değil. Yarın maçtan sonra benimle aynı işi yapan biriyle yemek yeme planım yok. Tek ortak noktamız ikimizin de menajer olması, başka ortak noktamız yok" ifadesini kullandı.

Deneyimli teknik adam, Sneijder'le ilgili bir soru üzerine, Hollandalı oyuncunun dünyadaki en iyi üç "10" numaradan biri olduğunu belirtti.

"Türkiye'den beğendiğiniz Türk futbolcu var mı?" sorusuna ise Mourinho, "Çok sayıda Türk futbolcuyu beğeniyorum. Türk futbolunun futbolculara çok para ödediğini düşünüyorum. Bazen finansal fair-play oraya gelmemiş gibi görünüyor. Kimsede gözüm yok ama hepsini biliyorum. Çok sayıda kaliteli futbolcu var" diye yanıt verdi.

Basın toplantısına katılan Cahill ise Drogba'ya karşı oynamanın zor olacağını ifade etti.

İngiliz futbolcu, Galatasaray maçının zor geçeceğini belirterek "Önceki maçta ilk yarı biz iyi oynadık, ikinci yarıda onlar iyi oynadı. Yarın da benzer olacaktır. Ev sahibi olmanın verdiği avantajı kullanmaya çalışacağız" dedi.