Prandelli-Pin-Di Palma-Venturati-Casellato-Taffarel... Altı kişilik bu teknik kadro bir İtalyan takımına değil, bir Türk takımına ait. Galatasaray’ın resmi internet sitesine göre futbol takımının teknik kadrosu bu, muhtemelen (birazcık Taffarel dışında) hiç birinin Başakşehir diye bir semt, bir kulüp, Avcı diye bir teknik adam ve onların 7 sezon süreyle oynadığı yıldıran/bezdiren, pek kimseye benzemez futboluyla ilgili en ufak bir fikirleri yok.

Anladığım kadarıyla Türkiye’ye bir yabancı teknik adam gelince onun yanına yerli bir yardımcı koyma konusunu bir türlü akıllarına getiremiyor çok akıllı, bilge ve enternasyonel zihniyetli kulüp yöneticileri.

Oysa Başakşehir, 2008’de Galatasaray’a, 2010’da Fenerbahçe’ye, 2012’de Beşiktaş’a karşı ne oynadıysa aynısını oynadı dün... Değişen Mossoro ile orta sahaya birazcık yetenek takviyesi o kadar. Yine topu istemiyorlar, yine orta sahada sert, kenarlarda hızlılar. Yine ufacık bir konsantrasyon eksikliği anını bekliyorlar. Ve yine çok çok başarılılar bu konuda...

Galatasaray’sa sıradan bir gün yaşadı aslında. Prandelli’nin yardımcısı Pin, Sneijder’ı rakiplerden saklamak için solda başlattıklarını, ilerleyen dakikalarda merkeze kaydırdıklarını iddia etmişti geçen hafta. Yine solda başladı Sneijder... Bruma girince 30’la 50 arası merkeze, orijinal yerine kaydı. 50’de Umut’un girişiyle yine sol taraf gösterildi ona. Ama Hollandalı, bu direktifi dinlemedi bile; son 40 dakikayı Galatasaray solda tek adamla, Olcan’la oynayacak kadar çaresizdi.Veysel yine kötüydü oyunda kaldığı süre boyunca... Selçuk yine görünmezdi. Dzemaili yine şaşkındı. Tarık yine solda yabancıydı, sağa geçince de pek bir şey fark etmedi gerçi. Bu kadar kötü olmasına rağmen akla bir türlü gelmeyen Umut Gündoğan, Furkan Özçal gibileri yine evlerinden izlediler bu maçı. Bu kadar aynı veriler, bu kadar aynı sonuçlar olunca, Einstein’ın o güzel tespiti geliyor insanın aklına: “Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyleri defalarca yapıp farklı sonuçlar almayı beklemektir” Bu hafta Galatasaray'da Selçuk, Burak, Dzemaili gibi oyuncuların kadro dışı kalması lazım. Bu forma o kadar ucuz değil.

Prandelli’nin hâşâ aptal olmadığını, bilakis çok da zeki bir adam olduğunu biliyoruz hepimiz... Kariyeri boyunca defalarca ispat etti dehasını... Hatta bir yıl önce onun dünyanın en iyilerinden biri olduğunu düşünüyordum. Lâkin ortada böyle bir enkaz varsa, İtalyan Hoca’nın daha fazla geç kalmadan enkazın bariz sebeplerini ortadan kaldırıp yeni şeyler denemesi gerektiği de kesin gibi.